Srpska Dota 2 reprezentacija osvaja bronzanu medalju na Global Esports Games šampionatu u Rijadu!

15.12.2023

00:44

0

Još jedno sjajno dostignuće u 2023. godini

Srpska Dota 2 reprezentacija osvaja bronzanu medalju na Global Esports Games šampionatu u Rijadu!
Dota 2 reprezentacija Srbije - Copyright printscreen/rur.rs

Druga bronza za srpske esportiste ove godine! Posle velikog uspeha srpske CS:GO reprezentacije na svetskom IeSF prvenstvu u Jašiju ovog septembra, naša Dota 2 ekipa je osvojila treće mesto na Global Esports Games šampionatu u Rijadu, savladavši domaćine, Saudijsku Arabiju sa ubedljivim rezultatom 2-0.

Ako niste upoznati sa ovim turnirom, Global Esports Games je svetsko prvenstvo u esportu koje po treći put organizuje Globalna Esports Federacija (GEF). Ovo prestižno međunarodno takmičenje je ugostilo 236 najveštijih esportista iz 56 zemalja širom sveta, koji se trenutno bore za titulu prvaka u četiri esports naslova, uključujući i Srbiju.

Mi ćemo ovom prilikom govoriti o našoj Dota 2 reprezentaciji, za koju ove godine nastupaju Kosta “miniorc00” Stankovski, Aleksandar “Alex” Diklić, Mihajlo ”MikSa” Jovanović, Nikola ”LeBron” Popović, Stevan “seyokalash” Đurović i Danilo ”codex” Popović. Srpska Dota 2 reprezentacija se takmičila i na prošlogodišnjem GEG šampionatu u Istanbulu.

Naši dotaši su imali odlično otvaranje na GEG 2023 šampionatu, sa ubedljivim trijumfom nad reprezentacijom Australije sa rezultatom 2-0. Međutim, njihov polufinalni duel protiv Malezije se pokazao kao mnogo veći izazov. Posle poraza na prvoj mapi, Srbija je imala veliku šansu u narednoj partiji, ali nažalost nije uspela da je iskoristi. Time smo propustili šansu za plasman u veliko finale, ali smo i dalje ostali u trci za bronzu.

Meč za treće mesto protiv domaćina je donekle bila repriza četvrtfinalnog okršaja – Srbija je bila izuzetno ubedljiva, pokazavši se kao daleko bolja ekipa sa superiornijom strategijom i koordinacijom. Srbija je brzinski stavila tačku na čitav meč sa rezultatom 2-0, osvojivši bronzanu medalju na Global Esports Games šampionatu u Rijadu, što je ogroman uspeh za Srbiju na internacionalnoj sceni esporta! Meč nažalost nije bio strimovan, tako da nećete moći da vidite dominaciju naših momaka na malim ekranima.

Srpski Savez Elektronskih Sportova i Esportova (SESE) bi želeo da čestita našoj Dota 2 ekipi na osvojenoj medalji. Ovo je najveći uspeh Srbije na GEG šampionatu kada je Dota 2 u pitanju, i nadamo se da ćemo sledeće godini ostvariti još bolji rezultat!

Za srpsku Dota 2 reprezentaciju nastupaju:

Kosta “miniorc00” Stankovski

Aleksandar “Alex” Diklić

Mihajlo ”MikSa” Jovanović

Nikola ”LeBron” Popović

Stevan “seyokalash” Đurović

Danilo ”chodex” Popović

Global Esports Games šampionat 2023 će se održati od 12. do 16. decembra u Rijadu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: rur.rs

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike