Uskoro gejming festival na Beogradskom sajmu: Više od 100 izlagača i više od 3.000 gejmera na jednom mestu

29.11.2023

14:51

0

Autor: R.M.

Festival već osmu godinu za redom okuplja kompletnu industriju moderne zabave na jednom mestu i desetine hiljada posetilaca

Uskoro gejming festival na Beogradskom sajmu: Više od 100 izlagača i više od 3.000 gejmera na jednom mestu
Copyright Foto: Dragan Mujan

Ljubitelji video-igara za desetak dana će moći da uživaju u predstojećoj gejming manifestaciji Games.Con, koja počinje u petak 8. decembra na Beogradskom sajmu.

Očekuje se da će doći više od 100 izlagača i više od 3.000 gejmera.

 - Games.Con je festival namenjen ljubiteljima gejminga i pop kulture, ali i svima onima koji žele da se igraju i dobro zabave. Pod parolom Levelovati se mora, festival već osmu godinu za redom okuplja kompletnu industriju moderne zabave na jednom mestu i desetine hiljada posetilaca. Tokom trajanja festivala posetioce očekuje najkvalitetniji gejming, umetnički i takmičarski sadržaj, ali i dobra zabava, razigravanje moždanih vijuga i puno poklona - izjavio je Boško Đorđević, organizator Games.Con Srbija.

On dodaje da će fanovi igara imati priliku da saznaju sve o novitetima iz gejming industrije, da se oprobaju u najnovijim igrama, ali i da pokažu svoje veštine na mnogim e-sport turnirima.

- Za sve ljubitelje popularne kulture obezbeđen je sjajan program najpopularnijih manga stripova, anime, filmova, knjiga i serija vodećih svetskih franšiza, kao i bogat muzički sadržaj koji neće ostaviti ravnodušnim ni najtananije umetničko čulo – rekao je on.

Srpski e-sport tim Zero Tenacity, poznatiji kao Z10 biće jedan od izlagača na predstojećem sajmu Games.Con. Ovo e-sport udruženje poslednjih godina niže pobede na raznim turnirima i takmičenjima, počev od Ultralige do Evropskog prvenstva. Na taj način doprinose ne samo promociji e-sporta u Srbiji, i regionalne e-sport scene u Evropi, ali i odgovornom profesionalnom igranju video igara.

- Naše sportsko udruženje smo osnovali pre pet godina i cilj nam je da e-sport u Srbiji i regionu bude razvijen kao u evropski zemljama, jer smo prepuni talentovanih ljudi, čak su neki od njih zastupljeni i na svetskoj sceni. Naši timovi se trenutno takmiče u četiri različite igrice - TFT (Teamfight tactics), mešavina pokera i šaha, Counter Strike (CS:GO), igrica koju žargonski zovemo pucačina, League od Legends (LoL), strateška igra i Valorant, nova igrica koja je nastala pre nekoliko godina, kopija Counter Strike, ali sa dodatim elementima fantazije. Kao što imate ATP listu u tenisu, tako u igrici Counter Strike postoji HLTV lista, na kojoj smo u top 50 na svetu, a igricu igra 16 miliona igrača. Kada govorimo o TFT igri, naš igrač pod nazivom Lelouch je na prošlom svetskom takmičenju ušao u top 10 igrača i samim tim je rangiran u prvih 10 na svetu. Drugi naš igrač pod nazivom Traviscwat, osvojio je prvo mesto Ultralige i njih dvojica će u decembru učestvovati na Svetskom takmičenju u Las Vegasu. Njihova igra moći će uživo da se prati na našem watch partiju na Game.Con-u – najavljuje Dimitrije Malešević, osnivač sportskog udruženja za e-sport Zero Tenacity.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike