ESIC banovao još 4 CS2 profesionalca zbog nameštanja mečeva!

29.11.2023

19:01

0

Detaljna istraga prikupila dokaze o igračima, i njihovom sumnjivom klađenju na kompetitivne CS2 mečeve

ESIC banovao još 4 CS2 profesionalca zbog nameštanja mečeva!
Ilustracija - Copyright RuR/Valve

Jedan od kažnjenih igrača, Dimitro "SENSEi" Švorak je choiv-ov saigrač u ekipi Team 7AM.

Komisija za Integritet Esporta (ESIC) je kaznila četiri CS2 profesionalaca koji su ranije optuženi za varanje i nameštanje mečeva.

Komisija je objavila da je "kroz detaljnu istragu" prikupila dokaze o igračima, i njihovom "sumnjivom" klađenju na kompetitivne CS2 mečeve, piše RUR.

Po završetku istrage, SENSEi, THRONE, DarkS1DE i nat1ve, igrači koji su nastupali za ekipe Akuma, Project X i Majesty, zvanično su banovani sa svih ESIC Member turnira na dve godine.

SENSEi je skrenuo pažnju na sebe na StarLadder CIS RMR 2021, tokom takozvanog "Akuma skandala". Tim je ostvario neočekivano dobre rezultate na ovom turniru, zbog čega je postao meta optužbi za varanje i stream-snipovanje.

Situacija je postala toliko ozbiljna da su CIS organizacije poslale otvoreno pismo Valve-u, u kome su zahtevale detaljnu istragu o ovom slučaju. Nažalost, turnir je bio loše organizovan – nije bilo anti-cheat softvera, a ni TeamSpeak sesije nisu snimane, tako da je bilo gotovo nemoguće dokazati njihovu krivicu.

U međuvremenu su se pojavile nove optužbe, ovoga puta za nameštanje mečeva, koje su bile upućene bivšim Akuma i Project X igračima, uključujući SENSEi-a koji je do danas jedini kažnjen. Danas je banovan uz još tri MAJESTY igrača, za koje se sumnja da su nameštali mečeve na bugarskom CS:GO LAN turniru iz 2020. godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RUR

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike