G2 i ENCE obezbedili plasman u polufinale IEM Cologne

02.08.2023

14:26

0

Autor: 24sedam

Na turnir je doputovalo 24 ekipe, a sada je preostalo samo 6, od kojih su se najbolje pokazali G2 i ENCE, koji već osigurali svoje mesto u polufinalu

G2 i ENCE obezbedili plasman u polufinale IEM Cologne
Copyright ESL

IEM Cologne, jedan od najvećih esports turnira godine, polako ulazi u samu završnicu, što znači da će se igrači uskoro prebaciti u čuvenu Lanxess Arenu, poznatiju kao Katedrala Esporta. Na turnir je doputovalo 24 ekipe, a sada je preostalo samo 6, od kojih su se najbolje pokazali G2 i ENCE, koji već osigurali svoje mesto u polufinalu!

Iako početak za G2 nimalo nije bio jednostavan, ekipa predvođena Nikolom ”NiKo” Kovačem i Nemanjom ”huNter” Kovačem je uspela da podigne formu i sa tri uzastopne pobede nad ekipama kao što su Astralis, Faze i Vitality obezbedi prolaz u polufinale. To znači da će u petak biti slobodni, pošto će čekati pobednika okršaja Heroic i Astralis.

Sa druge strane, ENCE, nije morao da igra prvu fazu turnira, zbog čega nismo bili sigurni šta da očekujemo od njih nakon letnje pauze. Ipak, nastavili su sjajno kao i pred kraj prvog dela sezona, a Nertz je još jednom dokazao koliko je dobar transfer napravljen kada ga je doveden. Oni su bili bolji od 9INE-a, Fnatica i Heroica, što ih je odvelo u polufinale, gde će čekati boljeg iz duela Cloud9 i Vitality.

Kao što smo već pomenuli, pored G2 i ENCE, još četiri tima su uspela da obezbede prolaz u Lanxess Arenu, a to su Heroic, Astralis, Cloud9 i Vitality. Sve četiri ekipe su takođe prikazale sjajne partije, zbog čega možete primetiti da fale velikani poput NAVI-a i Faze Clana! Iako nisu uspeli sinoć da ostvare pobede, mnogi i dalje vide Heroic i Vitality kao glavne favorite.

Ko će po vama biti novi šampion IEM Cologne-a?

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike