League Worlds se sledeće godine navodno vraća u Južnu Koreju

20.12.2022

12:28

0

Autor: 24sedam

Azijska zemlja je poslednji put bila domaćin Worlds šampionata 2018. godine, kada su se Invictus Gaming i Fnatic susreli u velikom finalu

League Worlds se sledeće godine navodno vraća u Južnu Koreju
League Worlds - Riot Games - Copyright Riot Games

Kako prenosi nezavisni novinar Brieuc Seeger, League of Legends Worlds šampionat će se 2023. održati u Južnoj Koreji, prvi put posle pet godina.

Južna Koreja je poslednji put bila domaćin Worlds šampionata 2018. godine, kada su se Invictus Gaming i Fnatic susreli u velikom finalu na stadionu Incheon Munhak. Od tada je turnir dva puta bio održan u Evropi, jednom u Kini, a 2022. u Severnoj Americi, nakon šest godina pauze.

 

 

Kada je reč o drugim prestižnim internacionalnim League of Legends turnirima, Južna Koreja je takođe bila domaćin Mid-Season Invitational 2022, koji je bio prvi MSI koji je održan pred publikom uživo od 2019. godine. Riot Games još nije otkrio lokaciju za Mid-Season Invitational 2023, iako izveštaji sugerišu da će se turnir održati u Londonu.

Južna Koreja je samo dva puta bila domaćin Worlds šampionata, uprkos tome što ima najveći broj titula. Među 12 svetskih prvenstava ikada održanih, južnokorejske ekipe su osvojile čak sedam. Južnokorejski tim je 2014. godine poslednji put osvojio Worlds na domaćem tlu, kada je Samsung White trijumfovao nad ekipom Starhorn Royal Club.

Naredna profesionalna League sezona počinje u januaru sa novim internacionalnim turnirom "Season Kickoff", koji će zameniti otkazani All-Star event.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: rur

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike