Team Spirit ponovo na vrhu, osvaja Dota 2 Masters u Rijadu!

02.08.2023

14:22

0

Autor: 24sedam

Ovaj događaj će ući u istoriju esporta kao najveći Dota 2 turnir izuzev International šampionata

Team Spirit ponovo na vrhu, osvaja Dota 2 Masters u Rijadu!
Copyright Printscreen/Twitter.com/@Team__Spirit

TI10 šampioni Team Spirit su došli do svoje prve velike titule u 2023. godini, osvojivši Dota 2 Masters u Rijadu i novčanu nagradu od 5 miliona dolara pobedom nad Team Liquid-om.

Ovaj događaj će ući u istoriju esporta kao najveći Dota 2 turnir izuzev International šampionata. Rijad Masters je takođe prvi veliki turnir ove godine čija titula nije pripala Gaimin Gladiatorsima, koji su osvojili čak tri uzastopna Majora i obe DreamLeague sezone.

Iako je fokus primarno bio na GG-u i Liquid-u, najvećim rivalima u ovogodišnjoj sezoni, Team Spirit je imao besprekoran upper bracket, savladavši Team Aster, BetBoom Team i Team Liquid. Može se reći da je Spirit skoro pa neprimetno došao do velikog finala, uprkos njihovom ubedljivom nastupu na main eventu.

Nakon poraza od Spirita u finalu upper bracketa, Liquid je brzinski savladao Talon Esports, koji je u prethodnom kolu eliminisao Gaimin Gladiatorse. Nisha i ekipa su time obezbedili plasman u svoje peto veliko finale ove godine, a ujedno i svoje peto srebro. Team Liquid je uzeo prvu partiju za samo 33 minuta, ali se ispostavilo da će to biti njihova jedina pobeda u velikom finalu Rijad Mastersa.

Momci iz Spirita su bili veoma dominantni u ostatku meča, stavivši tačku na veliko finale sa rezultatom 3-1. Ovo je njihova prva velika pobeda nakon trijumfa na Major u Arlingtonu prošlog avgusta, kao i prva pobeda otkako se Larl pridružio ekipi početkom ovogodišnje DPC sezone.

Spirit, Liquid, GG sada odlaze na pauzu do oktobra, kada počinje 12. International šampionat. U međuvremenu, Team Secret, OG i druge ekipe se spremaju za TI kvalifikacije, koje kreću 17. avgusta.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike