Upoznajte najsrećnijeg čoveka na svetu

11.03.2022

14:00

0

Dok većina ljudi dolazi na kruzer radi odmora, on na njemu živi svoj život

Upoznajte najsrećnijeg čoveka na svetu
profimedia-0216097184 - Copyright Profimedia

Mario Salcedo bio je tipičan finansijski direktor u multinacionalnoj kompaniji. Život mu se svodio na putovanja po svetu i vrlo malo boravka kod kuće u Majamiju.  Vreme je provodio po hotelskim sobama. Kad je zbog ogromne količine stresa otišao u prevremenu penziju 1997. godine, odlučio je da nastavi sa putovanjima, ali ovaj put bez napuštanja doma. Jedini način da to ostvari bio je da počne život na kruzerima.

Izuzev 15 meseci tokom pandemije koronavirusa, kada je putovanje kruzerima bilo nemoguće, Mario Salcedo na brodovima živi već poslednjih 20 godina, zbog čega je dobio nadimak ,,Kralj kruzera”.

 - "Ne moram iznositi smeće, ne moram čistiti, ne moram prati svoju odeću. Eliminisao sam sve aktivnosti, pa na raspolaganju imam sve vreme ovoga sveta za stvari u kojima uživam", otkrio je za  New York Timesu.

 

Iako živi sam, smatra se najsrećnijim čovekom na svetu. Prebacuje se s kruzera na kruzer (dosad je bio na više od 500 kruzera!) vrlo lako se sprijatelji sa posadom, koja ga često naziva Super Mario. Uživa u brodskoj kuhinji, posmatranju ljudi, plivanju i ronjenju.

Boravak na brodovima finansira od svoje ušteđevine, ali i od novca koji zarađuje njegova kompanija koja upravlja investicijama određenim grupama klijenata.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike