Javnost užasnuta! Biolozi prikazali "savršeno ljudsko telo": Uši šišmiša, torba kengura i mršave noge (FOTO)

11.09.2022

18:32

0

Mnogi su komentarisali kako izgleda kao lik iz Avatara.

Javnost užasnuta! Biolozi prikazali "savršeno ljudsko telo": Uši šišmiša, torba kengura i mršave noge (FOTO)
telo3 - Copyright Printscreen/YouTube/ BBC

Ideal ljudske lepote menjao se kroz vremenske epohe. Svako vreme od starog Egipta preko stare grčke, do danas, dodalo je lepoti ljudskog bića estetiku svojstvenu tom periodu.

Međutim, naučnici iz današnjeg vremena i evolucioni biolozi imaju različit pogled na to kako bi trebalo da izgleda savršeno ljudsko biće i koje bi to osobine trebalo da poseduje. Na prvi pogled može se zaključiti da su prednost dali efikasnosti, a ne lopoti.

Ova kreacija nazvana Alice 2.0 bila je prikazana na BBC -u. Javnost je bila zgrožena.

Printscreen/YouTube/ BBC
 

Velike šiljate uši, kristalno čiste oči, mršave noge i bebina glava koja viri iz stomaka deo je prizora koji je publika mogla videti a koju je prezentovala Alis Roberts, profesorka evolucione biologije.

Evoluciono idealan čovek trebao bi da ima uši šišmiša, drugačiji oblik nogu, torbu za nošenje mladih i skroz drugačiju kičmu kako bi lakše nosio težinu.

"Inspirisan psima, mačkama, glavonošcima, ribama, labudovima i šimpanzama, moj model ima bolje srce, sa više arterija od ljudskog bića. Pluća koja su efikasnija, oči bez mrlja, uši koje bolje "hvataju" zvuk, noge koje su spretnije i kožu gmizavca koja brzo reaguje na blokiranje štetnih ultraljubičastih zraka", objasnila je Alis.

Ali njena figura "savršenog ljudskog tela" u publici je izazvala vrisak, smeh pa čak i odbojnost. Mnogi su komentarisali kako izgleda kao lik iz Avatara.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike