Čuveni sicilijanski bar iz „Kuma“ i dalje radi i izgleda potpuno isto kao u filmu

19.01.2022

08:30

0

Autor: 24sedam

Prelep bar sa terasom prekrivenom vinovom lozom deo je kamene zgrade iz 18. veka

Čuveni sicilijanski bar iz „Kuma“ i dalje radi i izgleda potpuno isto kao u filmu
profimedia-0224209340 - Copyright Profimedia

Sicilija je tokom vremena stekla slavu kao mafijaško uporište delom zbog filmske trilogije „Kum“, ali van fikcije, ovo prelepo ostrvo u Sredozemnom moru smatra se maticom mafije.

Tokom godina, Sicilija je videla hiljade turista koji su doputovali kako bi dobili uvid u njihov način života, ali i da posete lokacije na kojima je sniman „Kum“.

Korleone, grad koji deli ime sa Don Vitom Korleoneom, koga u film tumače Marlon Brando i Robert De Niro, verovatno je među najposećenijima, ali Kopola ga zapravo nije koristio kao filmsku lokaciju za svoju trilogiju nagrađenu Oskarom.

To je bilo zbog činjenice da je kada je počelo snimanje prvog filma ranih 1970-ih, grad Korleone bio previše moderan da bi predstavljao ruralnu Italiju kako se pominje u romanu Marija Puza, pa je Kopola morao da bira druge lokacije. Umesto toga, korišćeno je selo Motta Camastra, Forza d’Agro i prelepo malo selo Savoca, blizu Mesine.

Profimedia
 

U filmu, Majkl je pobegao u Korleone na Siciliji, nakon što je započeo krvavi rat između italijanskih mafijaških porodica u Sjedinjenim Državama jer je upucao dvojicu ljudi rešenih da ubiju njegovog oca.

Malo je onih koji se ne sećaju scene u kojoj je Majkl Korleone sedeo u baru na otvorenom posle šetnje sa svojim telohraniteljima. Scena je snimljena u Baru Vitelli, koji je verovali ili ne, još otvoren i prilično je isti kao i kada je film snimljen.

Profimedia
 

Prelep bar sa terasom prekrivenom vinovom lozom deo je kamene zgrade iz 18. veka. To je još uvek funkcionalan objekat i vrhunsko turističko mesto.

Na Siciliji postoje stotine barova koji spolja izgledaju potpuno isto kao Bar Vitelli, ali nijedan od njih ne deli ovu priču.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike