WhatsApp možete koristiti i bez Interneta, evo i kako

12.01.2023

09:32

0

Autor: 24sedam

Zahvaljujući proxy serverima

WhatsApp možete koristiti i bez Interneta, evo i kako
WhatsApp - Copyright Pixabay

WhatsApp je jedna od najpopularnijih platformi za razmenu poruka. Međutim, nemaju joj baš svi u svetu pristup. Zemlje poput Kine, Severne Koreje, Irana su ili zabranile ovu aplikaciju u svojoj zemlji ili su ograničile njenu upotrebu.

Kako bi pomogla ljudima da slobodno komuiciraju, kompanija WhatsApp je nedavno pokrenula proxy podršku za sve svoje korisnike širom sveta.

Novo ažuriranje će pomoći korisnicima da pristupe aplikaciji za razmenu poruka čak i ako je Internet usluga zabranjena ili blokirana u njihovoj oblasti. Naročito u zemljama u kojima je isključenje Interneta uobičajeno ili je WhatsApp ograničen ili blokiran pod vladinom cenzurom.

24sedam/Antonio Ahel/ATAImages/Profimedia
 

„Odabir ove opcije vam omogućava da se povežete sa WhatsApp-om preko servera koje su postavili volonteri i organizacije širom sveta posvećene pomoći ljudima da slobodno komuniciraju,” stoji u zvaničnom blogu WhatsApp-a.

Kompanija će takođe ponuditi smernice o tome kako postaviti proxy. Opcija bi već trebalo da bude dostupna u meniju podešavanja za sve koji koriste najnoviju verziju aplikacije.

Pixabay
 

WhatsApp uverava svoje korisnike da će proxy veze takođe održavati isti nivo privatnosti i bezbednosti koji korisnici uživaju na redovnim vezama.

Osigurali smo da ostanu između vas i osobe s kojom komunicirate i da nisu vidljive nikome drugome, čak ni proxy serverima, WhatsAppu ili Meti“, saopštili su iz kompanije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike