Prva verzija "Metinih" AR naočara biće namenjena samo programerima

16.06.2022

15:30

0

Autor: M. J.

Naočare su kodnog naziva "Orion" i distribuiraće ih programerima kako bi mogli da naprave softversko iskustvo za uređaj i buduće verzije

Prva verzija "Metinih" AR naočara biće namenjena samo programerima
Screenshot_68 - Copyright Printscreen/YouTube Google

Prva verzija AR naočara, koja je razvijana tri godine, biće namenjena samo programerima. Kako je rekla jedna osoba upućena u rad kompanije, rukovodioci još nisu odlučili da li će ih pustiti u prodaju. Zaposleni u odeljenju "Meta Realiti Labs", koje radi na VR i AR hardveru, obavešteni su o toj odluci ove nedelje.

Printscreen/YouTube Google
 

Druga verzija naočara još je u pripremi.

Kako je "The Verge" naveo u aprilu, "Meta" radi na tri iteracije samostalnih AR naočara koje će biti predstavljene u narednih nekoliko godina. Odluka da se ne prodaje prva verzija doneta je zato što izrada uređaja košta hiljade dolara, a rukovodioci kompanije veruju da određene specifikacije, poput osvetljenosti ekrana, nisu spremne za potrošače. Odlukom da se naočare ne prodaju u komercijalne svrhe oponaša se pristup "Snapa", koji takođe ne prodaje svoje naočare "AR Spectacles", već ih umesto toga daje programerima softvera.

Druga verzija naočara, kodnog imena "Artemis", ostaje na putu za puštanje potrošača uz veći obim proizvodnje sa manje glomaznim dizajnom i naprednijom tehnologijom prikaza. Sledeće godine "Meta" takođe planira da objavi početnu, jeftiniju verziju AR naočara, kodnog naziva "Hipernova", koje će moći da se upare sa obližnjim telefonom za prikazivanje dolaznih poruka i drugih obaveštenja preko manjeg heads-up ekrana.

 

Profimedia
 

Pored toga što nije prodala svoj prvi par samostalnih AR naočara, "Meta" je ove nedelje odlučila da otkaže svoj planirani pametni sat sa dve kamere, uglavnom zato što je njegov odvojivi dizajn ekrana otežavao implementaciju EMG tehnologije za kontrolu nadolazećih AR naočara pomoću moždanih signala. "Meta" smatra da je prvi uređaj sa EMG tehnologijom kritičan za kontrolu planiranog paketa naočara i u potpunosti se fokusirala na dizajn koji bolje podržava EMG na zglobu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike