Veština naših baka priznata kao nova joga

05.10.2020

15:45 >> 21:18

0

Autor: 24sedam

Toliko je snažan uticaj ove rukotvorine na zaljubljenike u njega

Veština naših baka priznata kao nova joga
Copyright Profimedia

Da li ste znali da ako pletete barem 3 puta nedeljno, vaš nivo anksioznosti i stresa se značajno smanjuje. To neverovatno deluje na emocionalnu sferu, smiruje je, i doprinosi osećaju ravnoteže. Takođe, osetićete pozitivne promene u različitim oblastima života.  Poboljšava se celokupno mentalno stanje. Pažnja i koncentracija postaće vaše stalne saputnice.  Razvoj finih motoričkih sposobnosti omogućiće vam da radite kućne poslove, za koje ranije, niste imali volju.

profimedia

Pletenje će vam razviti kreativnost koja će se razvijati i radovaće vas neočekivanim manifestacijama. Samoprocena će vam postići novi nivo. Osecaj ponosa za lepo urađeni posao i sigurnost u svoje snage, doprineće vašoj samouverenosti. Pletenje je jednostavan način da se razvije strpljenje i istrajnost. Ništa vas neće izbaciti iz ravnoteže! Memorija će se poboljšati, a mozak će raditi mnogo brže. Potpuna prednost koju daje pletenje, ne može se uporediti ni sa čim što pružaju ostali hobiji.

Mnogi naučnici veruju da pletenje pomaže ženama u starijem dobu da ostanu prisebne i produže život. Depresija i anksioznost mogu se pobediti uz pomoć pletenja, a u teškim vremenima ovaj hobi će postati spas od raznih nemira. Za pletenje nije potreban ni poseban gen, ni talenat, u početku se možda i upletete, ali uz malo upornosti užvaćete u procesu rada.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike