Grupa koja je dobila ime po šivaćoj mašini

21.09.2020

08:00 >> 11:30

0

Ideju im je dala sestra Margaret

Grupa koja je dobila ime po šivaćoj mašini
Copyright Pixabay

Grupu AC/Dc osnovala su 1973.godine braća Malkom i Angus Jang i do sada su prodali preko 200 miliona primeraka albuma širom sveta a vrlo je zanimljivo kako su dobili ime.

Ideju za ime dobili su od njihove sestre Margaret, koja je videla inicijale AC/DC na šivaćoj mašini! Naime, oznaka AC/DC na nekim električnim uređajima označava da taj uređaj može koristiti i naizmeničnu i jednosmernu struju za svoj rad. Braća su isticala da  taj naziv simboliše energiju i ljubav njihovog benda prema muzici.

U rodnoj Australiji sastav je popularan pod imenom “AkaDaka” jer ga tako izgovaraju. Ali u nekim kulturama skraćenica AC/DC označava biseksualnost što članovi grupe nisu znali sve dok im pažnju na to nije skrenuo vozač taksija nakon održanog koncerta na početku njihove karijere.

Pixabay

Pojavila se i teorija da skraćenica znači “antihrist, đavolje dete” (anti-Christ/Devil`s child) ili “posle Hrista dolazi đavo” (After Christ/Devil comes) ali su svi članovi odlučno odbili bilo kakvu povezanost sa tim skraćenicama.

Ime benda bilo je inspiracija i nekim drugim grupama. Tako je u Kanadi svirala grupa pod imenom BC/DC a u SAD je nastala grupa AC/DShe čije su članice bile isključivo žene.

Zanimljiv je i patent policije u Montani koji njihovom pesmom “Hells Bells” teraju bizone sa puta! Policajci su obično bizone terali tako što bi upalili sirene ali kako nisu na to reagovali, pa su prošle godine odlučili da im preko razglasa puštaju muziku grupe AC/DC.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike