Da li vas spavanje u ludoj kući, zamku od peska ili žabokrečini asocira na odmor?

23.11.2021

17:30

0

Za turiste koji traže jedinstveno iskustvo

Da li vas spavanje u ludoj kući, zamku od peska ili žabokrečini asocira na odmor?
Profimedia

U potrazi za što neobičnijim smeštajem turisti širom sveta došli su do nekih jedinstvenih i maštovitih ideja. Neki od tih smeštaja su samo za avanturiste, dok su drugi namenjeni svima onima koji ne žele da odrastu. Od fantastičnog dizajna poput sobe od peska, noći provedene u vulkanu ili čak žabokrečini, danas postoje neki zaista jedinstveni hoteli širom sveta.

Zamak od peska

Kao deca, mnogi od nas su sanjali da žive u zamkovima od peska koje smo izgradili na plaži. Vođeni tom idejom, neki kreativni ljudi su smislili način kako da maštu pretvore u stvarnost, i u tome uspeli.
Tako je danas u Holandiji moguće rezervisati jedan od dva posebno napravljena zamka od peska za prenoćište.

 

 

Privremeni zamkovi od peska prvobitno su izgrađeni 2015. godine, kao deo godišnjeg festivala zamkova od peska, a kao odgovor na pozitivne reakcije ljudi, dvorci od peska prerasli su u hotelski ponudu.

 


Skulptori "Zandhotela" obnavljaju složene zamkove svakog leta, da bi omogućili gostima da borave u sobama koje su u potpunosti napravljene od peska. Zidovi i plafoni su obrađeni kako bi se sprečilo rušenje, a sobe su ukrašene peščanim skulpturama, dok su peščani podovi prekriveni ćilimima.

Vulkanski apartman

Za one koji traže jedinstveno turističko iskustvo u ponudi je prenoćište u "planini" prekrivenoj vinovom lozom. Čileanska kuća "Montana Magica Lodge", sa lavom koja simulira erupciju vulkana, nalazi se u udaljenom rezervatu prirode.

Profimedia
 

Ovaj originalni hotel napravljen je ljudskom rukom, iako na prvi pogled tako ne deluje. Sićušni prozori vire iz lišća, a sadržaji uključuju hidromasažne kade isklesane u panjevima i teren za golf koji prolazi kroz okolnu prašumu. Gosti moraju da se kreću preko mosta od kanapa da bi pristupili ovom hotelu u prašumi.

Hotel noćnih mora

Na prvi pogled, pansion "Hang Nga" u Da Latu u Vijetnamu izgleda kao ružan san, nalik nečemu iz „Alise u zemlji čuda“.

Profimedia
 

Ovu "ludu kuću", kako je meštani zovu, projektovao je vijetnamski arhitekta, koji je stvorio pomalo nadrealističan pansion koji spolja podseća na veliko, kvrgavo drvo, a iznutra na šumu, sa spiralnim stubovima i mostovima koji povezuju različite platforme apartmana.

Profimedia
 

U prilog jezivom utisku, hotel obiluje i žabokrečinama, paukovim mrežama, pa čak i orlovima u deset tematskih soba.

Spavanje u džinovskim pečurkama

Hotel "Norrqvarn" na prvi pogled izgleda prilično nekonvencionalno. Takođe nudi nekoliko neobičnih soba za vrlo nesvakidašnji boravak.

 


Umetnik je izradio sobe prikladne za trolove, od drveta, betona i šperploče u krugu starog mlina. Crvene i bele pegave pečurke ili kvrgavi panjevi pružaju potpuno autentičan doživljaj.

Enterijer čine prilično udobne sobe, u kojima mogu spavati do četiri osobe. S obzirom na hladne švedske zime, ovo bi moglo biti jedno jedinstveno i zabavno iskustvo, posebno za toplije letnje mesece.

Spavanje na polici za knjige

U Tokiju ljubitelji knjiga zaista mogu prespavati na polici za knjige. Prvi “Book and Bed” otvoren je 2015. godine kako bi pružio miran i neobičan smeštaj.

 

 

Koncept spavanja na policama sa knjigama postao je toliko popularan da su hosteli ovog tipa sada dostupni na šest lokacija širom Japana. Gostima pružaju ogromnu kolekciju knjiga koje mogu čitati pre nego što utonu u san. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi