Ovo ostrvo ima najlepše peščane plaže: Drugo je po veličini u Jonskom moru, a za Srbe ima posebnu važnost

26.07.2022

18:40

0

Autor: M. J.

Ovde su napisane neke od najtužnijih, ali i najveličanstvenijih stranica srpske istorije

Ovo ostrvo ima najlepše peščane plaže: Drugo je po veličini u Jonskom moru, a za Srbe ima posebnu važnost
Ilustracija - Copyright Pixabay

Odlazak na Krf nije isto što i odlazak na neko drugo grčko ostrvo, i to svakako nije obično turističko putovanje. Letovanje na Krfu je ujedno i prilika za malo “hodočašće” boravak na mestu gde su napisane neke od najtužnijih, ali i najveličanstvenijih stranica srpske istorije. Krf je drugo po veličini ostrvo u Jonskom moru i jedno je od najposećenijih. 

Foto: Pixabay
 

Ono što karakteriše Krf jesu nešto blaža leta i obilnije padavine. Zato je Krf  jedinstven po svojoj bujnoj vegetaciji, a stari Grci su ga nazivali „Zeleno ostrvo“. Krf je ostrvo lepih plaža, lepe prirode, prelepog glavnog grada, prepoznatlljive srdačnosti ugostitelj, ali svakako našim turistima blisko obzirom na istoriju koja je izmedu nas i Krfa napravila neraskidivu vezu – Krf je bilo „ostrvo spasa“ tokom I svetskog rata za srpsku vladu i vojsku.

Foto: Pixabay
 

Glavni grad, Krf, krase palate, tvrđave, pozorište u stilu italijanske renesanse, kao i muzeji sa vrednim eksponatima. Stari grad koji se nalazi izmedu dve tvrđave ulepšavaju trgovi i fontane, i uske popločane ulice prepune taverni i barova.

Foto: Pixabay
 

Mediteranska hrana sa obiljem ribe, testa i domaćeg masilnovog ulja, kvalitetna domaća vina, kod nas već poznata grčka muzika, doprineće da uživate u svom odmoru i da uvek poželite da se vratite. Plavom zastavom je obeleženo oko 40 plaža na Krfu. Neke od najpoznatijih plaža na Krfu su:Glifada, Sidari, Kouloura,Gardenos,Kontogialos,Mirtiotisa,Perulades,Porto Timoni,Agni.

Foto: Pixabay
 

Kanal ljubavi, u mestu Sidari, je najpopularnija plaža u severnom delu ostrva. Sidari ima gradsku plažu koja je duga, peščana i punu ljudi. Malo dalje nalazi se zaliv Kanal ljubavi sa malom peščanom plažom koja je prepuna zaljubljenih parova. Navodno, par koji zajedno plivajući prođe kroz taj kanal ostaje zauvek zajedno. Voda je nestvarno zelena i hladna i pored toga što utiče na „dugotrajnost veze“ kod parova, glina koja se rastapa u vodi ima delotvorno delovanje na kožu.

 

Na grčkom ostrvu Krf, u samom centru grada Krfa se nalazi jedno od retkih mesta u Grčkoj na kome ćete videti da zajedno stoje jedna do druge, grčka i srpska zastava. Reč je o svojevrsnom muzeju koji čuva spomen na stradanje srpskih ratnika tokom Prvog svetskog rata, simboličnog naziva Srpska kuća.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike