Zavirite u najčudniji hotel na svetu! Hotelska soba smeštena 155 metara ispod zemlje

31.05.2022

12:30

0

Autor: A.G.

Unutar najdubljeg podzemnog luksuznog hotela u švedskom rudniku srebra

Zavirite u najčudniji hotel na svetu! Hotelska soba smeštena 155 metara ispod zemlje
najdublja soba na svetu rudnik svedska - Copyright Printscreen/YouTube/AP

U švedskom okrugu Vastmanland nalazi se jedan od najčudnijih hotela na svetu – Hotel Sala Silvermine. Naime, sobe hotela nalaze se ispod zemljine površine i do njih se može doći jedino liftom koji se nalazi u nekadašnjem rudniku srebra.

Do soba koje se nalaze 155 metara duboko u zemlji, liftom se stiže za nekoliko sekundi.

Iako smeštaj očigledno nije okupan suncem, apartman je dizajniran za dvoje i ukrašen srebrnim nameštajem sa puno sveća kako bi pružio romantičnu atmosferu.

Ovaj hotel je takođe i mesto nekih od najboljih pećinskih ronjenja na svetu. U njemu nema struje i okolina je netaknuta kiseonikom, tako da ulazite u misteriozni svet pun lavirinata, tunela i bazena.

Gosti dobijaju korpu sa sirom, keksićima, voćem, penušavim vinom i čokoladom - kao i interfon koji ih povezuje sa lokalnim vodičem u slučaju da im nešto zatreba.

Gosti mogu krenuti u sopstveni privatni obilazak rudnika i proći kroz podzemna jezera, krivudave galerije i hodnike u kojima su baterijske lampe jedini izvor osvetljenja.

Više od 400 godina, rudnik je bio jedan od najvažnijih proizvođača srebra u Švedskoj, a kralj Gustav Vasa ga je čak 1500-ih nazvao „Švedska komora s blagom“.

Temperatura u oknu zna da se spusti i do dva stepena, mada se sobe nalaze u malo toplijem delu gde se temperatura kreće oko prijatnijih 18 stepeni. Hotel je jako popularan pa je i tokom cele godine uglavnom popunjen vikendima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike