Pet stvari koje smo promenili zbog pandemije

19.09.2020

19:00

0

Autor: Slavica Kalaba

Novo vreme, nova pravila

Pixabay/William Iven

Nova pravila života su nam stigla sa virusom Covid 19. Na neke smo se lakše, na neke teže privikli i sada se ponašamo u skladu sa preporukama kako bi očuvali zdravlje. U svakom slučaju sve novine smo prihvatili, postale su nam normalne.

Pre svega, postalo je sasvim normalno da se radi od kuće i shvatili smo da mnogo toga može brže i lakše da se uradi preko mejla i telefona. Na sastanke više ne morate da idete koristeći gradski prevoz ili se vozeći u kolima. Dovoljno je nekoliko pokreta mišem i eto vas u virtuelnoj kancelariji gde ćete se gledati oči u oči sa svojim sagovornikom preko aplikacija kao što su Skajp ili Zum. Pored toga ne moramo svakog dana da mislimo kakvo je vreme i kako da se u skladu sa tim obučenom, nema šminkanja, visokih potpetica, nema nerviranja zbog gužvi, kašnjenja…Mnogima je radna uniforma postala pidžama.

Korona nas je naterala da nađemo nove načine druženja. Opet su nam tu pomogle aplikacije kao što su Facebook, WhatsApp, Viber, WeChat. Zahvaljujući njima smo svakodnevno bili u kontaktu sa prijateljima, porodicom i kolegama.

Profimedia

Promenio se i način kupovine čime smo dobili mnogo na vremenu. Neki su to koristili i ranije ali je pandemija naterala i one druge koji vole da lutaju po prodavnicama i šoping molovima da se late telefona i kompjutera. Osim hrane koja vam stiže na kućnu adresu, sada možete naručiti garderobu, obuću, hranu za kućne ljubimce. Razmislite koliko ste samo vremena time uštedeli.

Činjenica je i da smo od marta počeli više da brinemo o zdravlju. Češće peremo ruke, iz kuće ne izlazimo bez jedne ili više maski i bočice alkohola. Pored toga, počeli smo da jedemo više voća i povrća, uzimamo vitamine i radimo lagane vežbe.

Printscreen Youtube/light2tube

Zahvaljujući uštedi vremena, sve više boravimo u prirodi. Ovog leta nismo jurili preko granice kako bi se brčkali u moru već smo istraživali Srbiju. Stigli smo do Golupca, Smederevske tvrđave, Vlasinskogj jezera, Tare, upoznali srpska sela i salaše.

Ipak, moramo priznati da nam nedostaju koncerti, pozorišne predstave i porodična veselje i nadamo se da će se to uskoro promeniti.

 

 

 

 

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti