Čudne školarine: Stipendiju možete dobiti ako ste visoki, volite patkice ili govorite klingonski jezik

06.05.2021

17:30

0

Autor: Slavica Kalaba

Zvuči šašavo ali ovakve stipendije zaista postoje, ali samo u Sjedinjenim Američkim Državama

Pixabay

Možda ćete reći da ovo nije moguće, da je otkačeno ali ovakve stipendije zaista postoje i uz pomoć njih su mnogi platili školovanje. Jedini problem je što ovo postoji samo u Sjedinjenim Američkim Državama.

Verovali ili ne, možete dobiti stipendiju od hiljadu dolara samo ako ste visoki. „Tol Klub Internešnl“ dodeljuje stipendiju brucošima ili studentima mlađim od 21 godine uz samo jedan uslov: devojke moraju biti visoke najmanje 180 a momci 190 centimetara.

Teško ćete poverovati i u ovo: već 38 godina se dodeljuju stipendije onima koji najbolje znaju da dozivaju patke! Takmičenje pod nazivom „Chick & Sophie Major Memorial Scholarship Duck Calling“ je dodelilo više od 60.000 američkih dolara stipendije mladima koji su ih iskoristili za dalje školovanje po sopstvenom izboru na 32 različita koledža, u 13 američkih država.

Pixabay

Da bi se kvalifikovali, učesnici moraju patkama uputiti četiri poziva – za tuču, hranjenje, povratak i parenje. I sve to za 90 sekundi.

Nagradu mogu da osvoje i srednjoškolci. „Vedžeterian Resors Grup“ svake godine dodeljuje stipendiju u iznosu od 20.000 dolara srednjoškolcima koji promovišu vegetarijanstvo u svojim školama ili zajednicama.

Čik Evans svake godine dodeljuje stipendije kedijima – osobama koje nose opremu i asistiraju golferima. Uslov je da napišu esej na dve strane, a ako već imaju iskustva kao kedi – već su se kvalifikovali za dobijanje stipendije.

Pixabay

„Kongres kuglanja“ u Sjedinjenim Državama nudi stipendije srednjoškolcima koji postižu najbolje rezultate u kuglanju. Udruženje dodeljuje stipendiju „Star of Tumorou“ od 6.000 dolara, jednu za devojku i jednu za momka.

Pixabay

Ako vas interesuje sve što ima veze sa paranormalnim, možete konkurisati za stipendiju Ajlin Džej Garet u iznosu od 3.000 dolara. Dodeljuje se studentima i postdiplomcima koji svoj diplomski rad ili istraživački projekat baziraju na paranormalnim pojavama. To uključuje telepatiju, iskustva blizu smrti i reinkarnaciju.

Pixabay

Klingonski institut zaista postoji, vrlo je stvaran i nagrađuje sa 500 dolara studente koji na kreativan način upotrebe klingonski jezik koji koriste ratnici Klingonci u seriji „Zvezdane staze“.

Šansu da dobiju stipendiju imaju i oni koji pišu levom rukom. Nema ih puno, ali postoji bar pet konkursa gde je najvažnije biti „levoruk“.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Pročitajte i ovo:

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti