Fabrika nagrađuje one koji čitaju: Za svaku pročitanu knjigu – 100 evra

04.05.2021

17:30

0

Autor: Slavica Kalaba

Izvor: Tanjug

Sa svakom sledećom knjigom nagrada se udvostručuje

Pixabay

Direktor i suvlasnik fabrike građevinskog materijala „Vanončini”, iz okoline Bergama, Danilo Dada, odlučio je da nagradi svoje radnike koji čitaju knjige, piše list “Korijere dela Sera”.

On je osnovao čitalački klub radnika-zidara, a one koji pročitaju knjigu i predstave je članovima kluba nagrađuje sa bonom od stotinu evra. Nagrada se udvostručuje sa sledećom pročitanom knjigom.

Pixabay

Danilo Dada tvrdi da je na ideju došao, jer je i sam pasionirani čitalac od malena i da je na ovaj način želeo da doprinese kulturnom razvoju, ali i profesionalnom napretku svojih zaposlenih.

-Funkcioniše. I sam sam iznenađen koliko ljudi je zainteresovano. Bon od 100 evra je simboličan podsticaj, delom da se pokriju troškovi kupovine prve, a zatim i da se podstaknu da kupe i drugu knjigu, kaže direktor Dada.

Pixabay

Vest se proširila preko društvenih mreža a o čitalačkom klubu zidara pišu i drugi italijanski mediji, koji primer upoređuju sa nekadašnjim vlasnikom čuvene fabrike za proizvodnju pisaćih mašina „Oliveti”, Adrianom. On je, podseća list „Korijere dela sera”, sanjao o fabrici koja će biti prema meri čoveka i koja će se baviti ne samo proizvodnjom već i opštim blagostanjem i kulturom zajednice.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Pročitajte i ovo:

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti