Zbogom legendo i gospodine: Estrada u neverici zbog Rokvićeve smrti

06.11.2021

13:36

0

Zmijančeva, Bešlić, Ražnatovićka, Đurišićka, Topčagićeva, Dudić i mnogi drugi su očajni zbog odlaska kolege

Zbogom legendo i gospodine: Estrada u neverici zbog Rokvićeve smrti
ozalosceni marinko - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Marinko Rokvić preminuo je jutros usled teške borbe sa kancerom pankreasa, a zbog njegovog odlaska nemi od bola su ostali porodica, brojne kolege, prijatelji i saradnici koji su izrazili tugu i izjavili članovima porodice saučešće. 

Vesna Zmijanac čuvši za smrt svog kolege jedva je izustila: 

- Duša me moja boli, očajna sam! Ne mogu ni da govorim - kratko je rekla Vesna za beogradske medije. 

Printscreen ,,Uživo sa Lukasom"
 

Istu tugu i bol zbog Rokvićevog odlaska oseća i Marinkov kolega Miroslav Ilić.

- Ne mogu da verujem da je Marinko preminuo. Ovo je strašno. Hvala mu puno za sve i moje najiskrenije saučešće porodici. Bio je pevačina, veliki čovek i drug - rekao je Miroslav za domaće medije i dodao da je bio upoznat sa njegovim zdravstvenim problemima.

- Znao sam je imao nekih problema sa zdravljem, ali mislio sam da će prevazići to i dugo živeti - rekao je Ilić.

Pevačica Ceca Ražnatović je poslednje zbogom Marinku uputila putem društvene mreže Instagram. 

Instagram printscreen/cecaraznatovic
 

- Zbogom legendo - napisala je Ceca uz emotikon slomljenog srca, a potom se i oglasila za medije: 
- Poznajem ga od svoje četrnaeste godine, pamtiću ga kao gospodina i velikog pevača… Laf. Sjajan vokal. Jako mi je žao! Iskreno saučešće porodici… - rekla je Ceca za Blic. 

Među brojnim kolegama koje je zatekla Marinkova smrt, našla se i Snežana Đurišić koja je izjavila saučešće porodici. 

- Napustio nas je veliki glas, još veći kolega i prijatelj. Sa izuzetnom tugom i teškim srcem izražavam saučešće porodici Rokvić. Sigurna sam da će Marinkovo prisustvo i moćan glas živeti kroz prelepe pesme koje je ostavio kao jedan od najboljih interpretatora narodne muzike. Putuj s anđelima dragi kolega i prijatelju. Večna ti slava - rekla je Snežana Đurišić.

Nada Topčagić ne može da se pomiri sa činjenicom da nije pozvala Marinka pre smrti, a putem društvene mreže Instagram se oprostila od njega. 

- Dragi moj Maćo, prijatelju, brate, anđeli te čuvali, nikada te neću zaboraviti - napisala je Nada u objavi na Instagramu.

Rokvićev veliki prijatelj Halid Bešlić koji je danima unazad zvao Marinka ne bi li čuo njegov glas se oprostio od svog kolege.

- Žao mi ga je bili smo dobri prijatelji i kolege. Malo je ko kao on znao sevdalinku zapevati. Zajedno smo počeli, družili smo se, voleo sam njegove pesme. Znam i kad se ženio, i kad  je decu dobio...Veliki gubitak - rekao je Bešlić za portal "Avaz.ba".

Hasan Dudić priznaje da je bio upućen u sve detalje Marinkove bolesti, verovao je da će se izvući, a kako kaže, sada ne može da dođe sebi. 

24sedam/Goran Sivački
 

- Jedan sam od retkih koji je znao za njegovu bolest. Nakon operacije ciste zakačio je bakteriju u bolnici koja mu je presudila. Bio je kod kuće i svaki dan je odlazio u bolnicu. Ja sam i dalje u šoku, jedva dolazim sebi od ove vesti. Bili smo jako dobri prijatelji, počeli smo kao pevači još u Zemunu, ne mogu da dođem sebi od ove vesti - rekao je Hasan Dudić za Republiku.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike