„Naš voljeni Marinko preminuo je posle teške borbe sa kancerom pankreasa“: Saopštenje porodice Rokvić

06.11.2021

12:27

0

Članovi porodice su se obratili javnosti i zamolili za privatnost, a detalji sahrane će biti naknadno objavljeni

„Naš voljeni Marinko preminuo je posle teške borbe sa kancerom pankreasa“: Saopštenje porodice Rokvić
miss_serbia_10102017_0026 - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Pevač narodne muzike Marinko Rokvić preminuo je danas u 68. godini života, a njegova porodica i prijatelji su neutešni zbog odlaska ovog velikog umetnika.

Njegova porodica je izdala saopštenje za javnost o Marinkovoj smrti.

- S velikom tugom obaveštavamo javnost da je naš voljeni suprug, brat, otac i deda Marinko Rokvić, preminuo jutros nakon teške borbe sa kancerom pankreasa. Porodica u ovom neizmerno teškom trenutku moli da poštujete njenu privatnost. Detalji o datumu održavanja sahrane biće naknadno objavljeni - piše u saopštenju porodice Rokvić.

ATAImages/ Antonio Ahel
 

Podsetimo, Marinko je rođen 27. januara 1954. godine u Bosanskom Petrovcu u porodici zemljoradnika koji su živeli veoma teško. On i brat su od detinjstva pokazali ljubav prema muzici. Rokvić je voleo da peva i da svira harmoniku, a trenirao je i fudbal.

Po završetku srednje škole započeo je muzičku karijeru. Pevao je uglavnom narodne pesme, ali na elitnijim mestima su zahtevali romanse i starogradsku muziku, pa je i to naučio. Postao je tražen i nakon dve godine pevanja dobio je ponudu da snimi prvi singl.

Prvi album, „Ruža“, objavio je 1981. i od tada je izdao još 20 albuma, poslednji 2008. godine, a neki od njegovih vanvremenskih hitova bez kojih nijedno slavlje ne može da protekne su: 

- „Potražiću oči zelenije“, „Jedina moja“, „Svađalice moja mala“, „Samo me potraži“, „Pusti me da je vidim“, „I pijan i trezan za tebe sam vezan“, Podeli sa mnom dobro i zlo“, „Zamiriši na brazdu, „Ljubav stara srce para, „Polomio vetar grane“, „I kad me svi zaborave“,„ Koliba, il' dvor“, „Tebe nema“, „Ko ukrade noći boje“, „Jelena, „Ti za ljubav nisi rođena“, „Pravo na ljubav“, „Skitnicav, „Tri u jednoj“, „Gatara“.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike