Ove detalje o princezi Dajani niko nije znao: Žena koja joj je dala prvi posao otkrila kakva je bila

09.10.2021

14:03

1

Pre nego što se udala za princa Čarlsa, Dajana je radila za jednu američku porodicu

Ove detalje o princezi Dajani niko nije znao: Žena koja joj je dala prvi posao otkrila kakva je bila
princeza dajana - Copyright Princeza Dajana/Profimedia

Princeza Dajana, iako je tragično izgubila život davne 1997. godine i dalje važi za jednu od ikona pop kulture. O njenom životu se i dan danas ispredaju razne priče, a malo je onih koji znaju šta je radila pre nego što se udala za princa Čarlsa, sina kraljice Elizabete Druge.

Naime, davne 1980. godine, Dajana je dobila svoj prvi posao. Ona je radila kao dadilja i čuvala dečaka Patrika u jednoj američkoj porodici koja je u to vreme živela u Londonu. Majka dečaka nije znala da Danaa potiče iz imućne i poznate aristokratske loze Spenser, te da je u vezi sa princom Čarlsom za kog je trebalo da se uda u narednoj godini.

Princeza Dajana i princ Čarls/Profimedia
 

Dajana, tada lejdi, radila je za porodicu Robertson tek nekoliko meseci, tri dana nedeljno.

- Kad je Dajana u našu porodicu došla kao stidljiva 18-ogodišnja dadilja, imala je vrlo malo životnog iskustva, ali je znala da radi sa decom pa je svoj posao savršeno obavljala. Sela je na pod s Patrikom i bila fokusirana samo na njega - ispričala je Meri Robertson.

Robertson je za Dajanino aristokratsko poreklo saznala tek kad je ispred kuće primetila gomilu paparaca koji su je pratili zbog veridbe sa princom Čarlsom.

- Dajana je bila vrlo uviđavna, to smatram njenom najačom karakteristikom. Htela je da grli ljude, da im pruži dodir. Bila je topla, puna poverenja, puna ljubavi. Nastavile smo dopisivanje sledećih 16. godina - ispričala je ona, te dodala da je za nju Dajanina sahrana bila najtužnija i najbolnija stvar u životu.

Princeza Dajana Profimedia
 

Dajana je poginula u automobilskoj nesreći 1997. godine kad je bežala od paparaca.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike