Ponosan sam što sam je poznavao! Godišnjica smrti princeze Dajane: Boba Živojinović joj je bio veliki prijatelj

01.09.2021

20:59 >> 07:04

0

Autor: D. Božović

Proslavljeni teniser je imao priliku da je upozna, a prema njegovim rečima, ona je bila njegov vatreni navijač

Ponosan sam što sam je poznavao! Godišnjica smrti princeze Dajane: Boba Živojinović joj je bio veliki prijatelj
Copyright Princeza Dajana i Boba Živojinović Profimedia /Antonio Ahel/ATAImages

Danas se navršilo 24 godine od smrti princeze Dajane. Uprkos godinama koje su prošle, uspomena na nju ne bledi, a njena porodica se trudi da svaki važan datum obeleži na poseban način. Ono što malo ko zna jeste da je britansa princeza bila velika prijateljica našeg proslavljenog tenisera Slobodana Bobe Živojinovića.

Princeza Dajana Profimedia

Naš proslavljeni sportista je jednom prilikom priznao da je imao čast da upozna Ledi Dajanu 1987. godine neposredno pred početak „Vimbldona“ i da je ona bila njegov verni navijač.

Boba Živojinović ATAImages/Antonio Ahel

– Navijala je za mene sa tribina, iako je kraljevska porodica imala VIP ložu. Velika je stvar kad na meč dođe da te bodri osoba poput nje – ispričao je Živojinović svojevremeno za medije i istakao da su oni bili dobri prijatelji:

– Bila je predivna žena, njena veličina bila je u tome što je normalno komunicirala sa svima. Naši dugački razgovori svodili su se na priče o svakodnevnim stvarima i našoj deci. Filip je godište njenog mlađeg sina Harija, pa su nam uglavnom to bile teme. Filip ju je i upoznao. Kada sam mu rekao da je to princeza, ništa mu nije bilo jasno. On je, kao svako dete, princeze zamišljao poput likova iz bajki, u dugačkim raskošnim haljinama.

Princeza Dajana AP Photo/Herman Knippertz

Sećanje na princezu završio je rečenicom: “Ponosan sam što sam je poznavao”.

Podsetimo, sinovi princeze Dajane su povodom njenog 60. rođendana još 2017. godine poručili statuu u prirodnoj veličini koja je 1. jula ove godine bila postavljena u vrtu Kesingtonske palate.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike