Džordž Kluni, druga strana medalje: Belova paraliza, čir, povreda kičme, lobanje - glumca za 60 i kusur godina nema šta nije snašlo!

06.05.2024

07:45

0

Malo ko zna koliko se s ovime namučio

Džordž Kluni, druga strana medalje: Belova paraliza, čir, povreda kičme, lobanje - glumca za 60 i kusur godina nema šta nije snašlo!
Copyright Džordž Kluni Profimedia

Džordž Kluni, rođen 6. maja 1961. godine, danas proslavlja 63. rođendan. Nekada čuveni večiti neženja, a danas porodičan čovek, blistavu karijeru započeo je 1978, dok je u svetskoj slavi počeo da uživa još kao doktor Daglas Ros iz serije „Urgentni centar”. Sa suprugom Amal ima dvoje dece, Elu i Aleksandra, čak i na sopstveno iznenađenje – nije verovao da će se ikad ostvariti u ulozi oca, posebno ne u pedesetima.

Svet, pogotovo na ovaj datum, uglavnom nabraja njegova brojna dostignuća, dok malo ko zna s kakvim se nedaćama do sada susreo i koja ga i danas muče. Glumac godinama unazad važi za jednog od najseksepilnijih i najbolje stilizovanih muškaraca, čoveka koji je mnogima bio i ostao idol, vernog supruga, posvećenog oca, a zbog svega toga informacija da je odavno „moglo da ga nema” potpuno je pala u zaborav.

Amal i Džordž Kluni, Profimedia
 

„Sirijana”

Uloga u ovom filmu („Sirijana", engl. Syriana) iz 2005. godine donela mu je Oskara za najboljeg sporednog glumca, međutim, zbog povrede na snimanju pomišljao je i da podigne ruku na sebe. Džordž je, naime, pretrpeo ozbiljnu povredu kičme, bila mu je naprsla i lobanja, a tokom višemesečnog povratka u normalu bio je u tolikim bolovima, da su ga obuzimale snažne crne misli. Lekari nedeljama nisu znali kako da mu pomognu, sve dok brat koleginice Lise Kudrou, koji je neurolog, nije otkrio izliv tečnosti u mozak, što je zatim sanirano.

Džordž Kluni, Profimedia
 

– Razmišljao sam samo kako ne mogu više tako da postojim. Ne mogu da živim na taj način. Ležao sam nepomično u bolnici, na infuziji i u neverovatnim bolovima. Obuzele su me crne misli, ali nisam hteo da pravim cirkus, nego… Da odem nekako do auta i samo stisnem gas. To mi se činilo kao dobar izlaz – pričao je za strane medije svojevremeno on.

Belova paraliza

U srednjoj školi, Kluni je jedno vreme imao Belovu paralizu, usled koje je jedna strana lica u potpunosti nepomična. Ovaj problem zadesio ga je, kaže, u najgore vreme.

– Stalno bi me zadirkivali, ali čitavo to, da kažem, iskustvo… Učinilo me je jačim – priznao je jednom on.

Prestao da puši zbog straha od smrti

Džordž Kluni, Profimedia
 

U kasnim dvadesetim, glumac je radio „u polju”, pa i propušio. Međutim, kada mu je ujak preminuo od raka pluća, odmah je prestao i često je kasnije isticao koliko se kaje „što je tako nešto i priredio sopstvenom telu”.

Čir

Kluni je u nekoliko intervjua do sada otvoreno pričao o tome koliko ga je namučio čir na želucu. I dalje, pišu strani mediji, pije lekove zbog bolova u stomaku.

Saobraćajka

Džordž Kluni je 2007. zajedno s tadašnjom devojkom Sarom Larson doživeo nezgodu na motociklu i završio u bolnici. Mesec dana kasnije, oko dvadeset članova medicinskog osoblja bilo je suspendovano i ostali su bez plate, jer je njegov karton u jednom trenutku postao „glavna tema razgovora”, što je ozbiljan prekršaj.

Ponosno nosi svaku boru

Džordž Kluni, Profimedia
 

Pored svih zdravstvenih problema, te uprkos velikoj popularnosti koja često i zahteva izvesne korekcije, Džordž nema ni najmanju nameru da nešto doradi na sebi. „Kune se” u starenje s velikim ponosom i duboko veruje da oni koji, u najmanju ruku, i farbaju sede vlasi – ne čine sebi uslugu.

Ako se trudite da izgledate mlađe, u stvari, izgledaćete… Pogrešno. Kako ne treba – pokušao je da objasni svoj stav za jedne strane medije.

Tu se nije i zaustavljao. 

- Ako se farbate, ispada loše. Ako nosite neki loš tupe, isto. Ako i šminkom uporno pokušavate da sakrijete nešto, to mnogo, mnogo loše izgleda. Jednostavno, pogrešno - veruje Kluni. 

Bonus video: 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike