Noć pre nego što je obolela od autoimune bolesti provela je s Klunijem! Šok ispovest Karen Dafi: Sve me boli od 1995!

14.04.2022

06:00

0

Sa Džordžom se tako dobro družila, da su zajedno otišli na dodelu nagrada „Emi" tog septembra

Noć pre nego što je obolela od autoimune bolesti provela je s Klunijem! Šok ispovest Karen Dafi: Sve me boli od 1995!
profimedia-0069784758 - Copyright Profimedia

Karen Dafi, svojevremno vrlo poznati vi-džej na MTV-u, ističe kako je dodela „Emi" nagrada u septembru 1995. godine bila i njena poslednja noć bez strašnih bolova, s kojima danas živi. Na ceremoniju je, inače, bila otišla s dobrim drugom, a svetski poznatim glumcem.

Idućeg dana, bila je obolela od sarkoidoze.

U pitanju je autoimuna bolest čiji je uzrok nepoznat, a koja se manifestuje s pojavom izvenih promena (konkretno granuloma) u limfnim žlezdama, na jetri, srcu, plućima, oku, pa i koži. Na samom početku, bolest prate bolovi, crvenilo zglobova, oticanje, kao i pojavljivanje čvorića na koži, najčešće na potkolenicama, što uglavnom navodi obolele k lekaru.

- To je bio poslednji dan koji sam provela bez bolova. I to hroničnih - počela je ona svoju priču za „People", prisećajući se ludog provoda iz septembra 1995. godine sa poznatim Džordžom Klunijem.

- Idućeg dana su se pojavili prvi simptomi sarkoidoze. Imam i fotografiju, na kojoj sam poslednji put bila zdrava. Uz mene je stajao moj prijatelj (Kluni), šarmantan, duhovit, džentlmen. Noć za pamćenje, kako god okreneš - nastavila je.

Džordž Kluni, Profimedia
 

Idućeg jutra, ustala je s neverovatnom glavoboljom, a i vrat ju je takođe boleo.

- Imala sam utisak kao da mi neki točak prelazi preko kičme - pokušavala je da objasni.

Zatim, otputovala je za Njujork, na pregled. Čvorić je pritiskao nerv, a devet meseci kasnije, ceo život joj se već promenio, kada je usledila i zvanična dijagnoza.

- Blagoslovena sam s*anje zdravljem, ali fantastičnim životom - prokomentarisala je Karen, koja nekad ne može da podnese ni povetarac, o čemu je pisala u svojoj knjizi „Wise Up: Irreverent Enlightenment from a Mother Who's Been Through It".

U bolnici bi zaglavljivala na po nekoliko nedelja s vremena na vreme. Svojevremeno, lekari su se bojali za njene respiratorne organe.

- Ne mogu da verujem da sam dogurala do 60! Nisam verovala u to... Mislim da mi je ovo nekakva nagrada - ispričala je bila na veliki rođendan, prenose pomenuti mediji.

Uprkos velikim bolovima, trudi se da iskoristi svaki svoj dan i da bude srećna. Kako naglašava, duhom uopšte nije klonula.

- Telo me možda izdaje, ali stvarno nisam klonula duhom. Zahvalna sam i želim da to i pokažem - zaključila je ona.

Karen Dafi i Džordž Kluni u automobilu, Profimedia
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike