Doktor Haus ima i bogatu muzičku karijeru: Svira čak pet instrumenata, a u jednom bendu i peva!

10.06.2024

23:20

0

Oduvek je to voleo, čak i mnogo više od glume

Doktor Haus ima i bogatu muzičku karijeru: Svira čak pet instrumenata, a u jednom bendu i peva!
Hju Lori - Copyright Profimedia

Hju Lori, kog domaća publika dan-danas najbolje zna kao doktora Hausa iz istoimene serije, veoma je uspešan i muzičar, te pevač. Zbog brojnih glumačkih dostignuća, međutim, ova informacija za mnoge je ostala u senci.

Lori je sa svega šest godina (a sutra, 11. juna puni 65) krenuo na časove klavira, a vremenom je naučio da svira još gitaru, bubnjeve, usnu harmoniku i saksofon. Svoj talenat, između ostalog, bio je u prilici da pokaže u okviru serija „A Bit of Fry & Laurie", „Jeeves and Wooster", pa i „House", ali i kao domaćin SNL-a („Saturday Night Live") u oktobru 2006. godine.

U rok grupi „Band from TV" čak i peva, pored toga što svira klavijaturu.

Bend je, inače, dobrotvornog karaktera i svi članovi su poznate ličnosti (pored Lorija, tu su i Greg Granberg, Džejms Denton, Džesi Spenser koji je takođe glumio u „Hausu", Bob Gini, Adrijan Pasdar, Skot Grajms, a s njima je nastupala i „očajna domaćica" Teri Hačer). Prihod uvek ide onima kojima je to najpotrebnije.

Televizijski doktor za pojasom, takođe, ima i nekoliko albuma („Let them talk" na kom je i Tom Džouns učestvovao, pa „Didn't it rain"), a svojevremeno, gostujući u jednoj emisiji, priznao je kako muziku i daleko više voli nego glumu.

Hju Lori ,Profimedia
 

- To je nešto što sam oduvek voleo, otkako sam bio veoma mlad. Bilo da sam dobar ili ne, to je na slušaocima da procene, ali Bože, koliko ja volim time da se bavim (muzikom). Ne mogu baš da objasnim zašto... Mislim, niko ne ide kući posle dugog, napornog dana, da tamo glumi. Ali svi pustimo muziku - pričao je Lori za „CBS this morning" jednom prilikom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike