Progovorio izbačeni koreograf iz Teya Dorinog tima: Ona meni više i ne odgovara na poruke!

17.03.2024

11:35

0

Alen Sesartić otkriva kakva je pevačica privatno, te da li će ipak otputovati za Malme na „Evrosong"

Progovorio izbačeni koreograf iz Teya Dorinog tima: Ona meni više i ne odgovara na poruke!
Teya Dora - Copyright Printscreen RTS

Alen Sesartić, koreograf koji je bio je deo tima što je radio na nastupu Teya Dore na „Pesmi za Evroviziju 2024", otvorio je dušu za jedne domaće medije po uklanjanju njegovog imena sa spipska pa je objasnio i kako je, te kada prekinut njegov i kontakt Teodore Pavlovske.

„Napravili smo pobednički nastup, ali..."

- Da, kao što i znate bio sam deo Teya Dorinog tima, od početka sam bio deo ekipe koja je radila na njenom nastupu. Planirali smo, crtali, probali i napravili pobednički nastup. Iskreno, verujem da će u Švedskoj ostvariti dobar plasman. Zašto je došlo do mog brisanja i „nepostojanja", iskreno, ne znam i ne vidim nijedan razlog za to. Ja sam svoj posao odradio, reultat je takav kakav je i ponosan sam na taj nastup danas i uvek ću biti - počeo je on, pa je odgovorio na pitanje da li se možda čuo s nekim drugim saradnicima, bilo kim ko bi moga da mu objasni zašto njegovog imena na listi više nema.

Teya Dora, ATAImages/ Antonio Ahel
 

- Poslednji put sam se sa Teya Dorom čuo dan pre druge polufinalne večeri i pričali smo telefonski. Nakon toga se nažalost nisam čuo sa njom. U nekoliko navrata sam joj poslao poruku podrške i čestitao na pobedi, međutim, do dana danas nisam dobio nikakav odgovor. Čuo sam se sa nekim ljudima iz tima sa kojima sam radio, radili smo takođe na njenom spotu „Ramonda" (tamo sam bio zadužen da sve što je vezano za scenski pokret). Nisu imali šta da mi kažu, niti razumeju šta se dogodilo - istakao je on za „Alo", pa je dodao kako smatra da u celoj ovoj priči samo Teya dora treba da mu se obrati i da odgovor, pevačica za koju je radio i stvarao.

- Ja svakog svog saradnika i kolegu poštujem, s ostalima u ekipi ne pričam o izvođaču za kojeg radimo jer to nije profesionalno. Nisam sujetan, ali sam žalostan zbog cele situacije o kojoj sad razgovaramo - dodao je, pa onda nastavio o tome jeste li mu ovo bio prvi put da sarađuje s Pavlovskom, ta kako je uopšte i došlo do toga.

„Mislim da to nije u redu"

Teya Dora, RTS printscreen
 

- Krajem novembra sam dobio poziv od njenog producenta Andrijana Kadovića - Ajzija. Na prvom sastanku smo se našli Teya Dora, Ajzi i ja i brzo sve dogovorili. Sve je bilo jasno i profesionalno, kad sam im rekao kako zamišljam idejno sve to, oni su mi u potpunosti dali 100 odsto poverenja. U prvoj postavi tima smo bili Teya Dora, Ajzi, Rebi (redatelj spota „Romonda" i osoba koja je radila vizuale po mojoj ideji za lajf šou) i ja. Međutim, tokom tri meseca stvaranja i rada na projektu oformila se potpuno nova ekipa u svemu tome i od stare ekipe nije ostao niko osim mene. Nevezano za sve te promene, radio sam svoj posao do kraja, profesionalno, iskreno i odgovorno. Sve je bilo i činilo se u redu. Ponavljam, da znam razlog zbog čega nisam naveden ni u jednom segmentu stvaranja tog nastupa, sigurno ne bi došlo do ovoga. Prećutno sam nestao bez jasnog razloga i mislim da to nije u redu. Ako je moja ideja ostala i izvedena na pozornici onda je u najmanju ruku pošteno da se za istu potpišem, navedem, uključim - smatra on.

Teya Dora, ATAImages/Antonio Ahel
 

Akonto eventualnih nesuglasica u okviru tima, prokomentarisao je:

- Pre svega, ja sam osoba koja u svaki posao ulazi sa 300 odsto sebe i ako treba ne jedem, ne spavam i fokusiran sam do zadnje kapi znoja. Dokaz tome je da sam iz Zagreba sam krenuo u tri sata ujutro da bih stigao na snimanje spota „Ramonda" i odradio svoj posao profesionalno kako i inače radim svaki svoj projekt. Koreografi i plesači su poznati po tome da su veliki radnici, nikad ne ulazimo unutar tima ni u kakve konflikte. Ako mene pitate, ja sam uživao tokom ovog projekta i to je iskustvo za pamćenje i u svaki moj novi projekt ulazim otvorenog srca.

Kada se isključe kamere, za Teyu kaže da je veoma draga.

Predviđa joj pobedu!

- Teya Dora je jedna pomalo mirna, draga i izuzetno talentovana umetnica. Nije od onih izvođača koji vole preterano pokazivanje u javnosti. Ona je baš pravi umetnik koji samo želi da joj se da da radi i stvara muziku koju publika voli. Prema saradnicima je dobra i mislim da ima divno srce, samo joj treba vrmena da te pusti u svoj prostor, a kad to dopusti onda je uživanje raditi s njom. Meni niko i ništa nije promenilo mišljenje niti odnos s njom. Ja verujem da ćemo, kad sve ovo završi, sesti na jednu „dugu kafu", svemu se smejati i nazdraviti na njenoj pobedi na „Evrosongu" - kazao je za pomenute medije, pa za kraj priznao da poziv za Malme ne očekuje.

 

 

- Ne očekujem poziv za Malme jer mislim da je to sada na RTS-u, koji će oni tim oformiti. Da sam na sceni u ulozi plesača, to bi bila druga priča, ali ovako, tim može da se promeni u potpunosti. Kako god, ponavljam, jako mi je drago da sam pobedničkoj pesmi ove godine pomogao kao deo tima koji je stvorio nastup. Voleo bih da mi je Teya poslala: „Hvala" na moju poruku čestitke na nastupu i pobedi, da sam dobio bilo kakav odgovor od nje, bilo kad, jer ipak smo bili tim, zajedno dušom i telom tokom tri meseca pripreme za ovaj projekat - zaključio je Alen.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike