Biografija Teya Dore, nove predstavnice Srbije na Evroviziji! Mnogima je napisala ogromne hitove, a ova žena joj je najveća podrška!

03.03.2024

01:05

0

Do sada, sarađivala je s Nikolijom, Natašom Bekvalac, Anastasijom Ražnatović...

Biografija Teya Dore, nove predstavnice Srbije na Evroviziji! Mnogima je napisala ogromne hitove, a ova žena joj je najveća podrška!
Teya Dora - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Teodora Pavlovska, koja se proslavila kao Teya Dora, pobedila je na izboru za predstavnika Srbije na ovogodišnjem „Evrosongu" sa pesmom „Ramonda". U fokusu javnosti, podsetimo, našla se još objavivši numeru koja nosi naziv „Džanum".

Ona joj je donela i svetsku popularnost.

Teya Dora, RTS printscreen
 

Rođena je u Boru 1992. godine, što je za mnoge bilo iznenađenje da čuju, uzimajući u obzir njenu mladolikost.

Muzičku školu završila je u Beogradu, a potom je postala stipendista na prestižnom koledžu u Bostonu, gde je studirala pevanje. Pošto je diplomirala - živela je jedno vreme u Njujorku.

Teya Dora, RTS printscreen
 

Do sada, brojne je hitove napisala za naše poznate pevačice; sarađivala je s Nikolijom, Anastasijom Ražnatović, Natašom Bekvalac, Jovanom Nikolić i drugima.

Majka joj je ogromna podrška. Posle pobede nju je među prvima spomenula u razgovoru sa okupljenim novinarima, među kojima je bila i ekipa 24sedam. Značenje pesme „Ramonda", ali i „Džanum" i dalje mnoge intrigiraju.

Teya Dora, Printscreen RTS
 

Pošto je saznala da je odnela pobedu na PZE24, nije uspela da zadrži suze.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike