Detektiv otkriva nove detalje Ksenijinog ubistva: Kapisoda je od te žene pozajmio pištolj, nosio ga je danima i bez ikakve dozvole!

15.03.2024

10:49

0

Oružje je, prema njegovim rečima, bilo uzeto iz, tada, nepoznatih razloga

Detektiv otkriva nove detalje Ksenijinog ubistva: Kapisoda je od te žene pozajmio pištolj, nosio ga je danima i bez ikakve dozvole!
Braca Zdravković - Copyright Printscreen „Novo jutro"

Ksenija Pajčin i Filip Kapisoda preminuli su 16. marta 2010. godine kada je crnogorski maneken pucajući iz pištolja najpre presudio pevačici, a potom i samom sebi. Telo Pajčinove, sudeći po nekadašnjim izvorima bliskim istrazi, bilo je nađeno u hodniku njenog stana, a Filipovo u sobi i pored njega je bio pištolj. Ona je imala ulaznu i izlaznu ranu na glavi, dok je on imao samo izlaznu ranu na temenu, što je ukazalo na to da je Filip ubio Kseniju, a onda pucao sebi u usta.

Jedno vreme spekulisalo se kako ju je izabranik, pošto je krenula iz stana tokom jedne od njihovih svađa, „zaustavio metkom"; s druge strane, često se šuškalo i o tome kako je Filipovo rodno Cetinje bilo fatalno za Kseniju, pa se detektiv Braca Zdravković svega toga dotakao gostujući u jutarnjem programu kod Jovane Jeremić jednom prilikom. Pre tog televizijskog pojavljivanja, inače, oboma im je zapalio sveću, a bio je dan kada bi Ksenija slavila svoj rođendan.

- Zašto je Cetinje bilo fatalno po nju? - pitala je ubrzo Jovana.

„Da se još na tome završilo..."

Braca Zdravković, Printscreen „Novo jutro"
 

- Imao sam čast da je upoznam, tada se zabavljala i malo flertovala sa Kontom, uvek je volela žestoke momke. Njena prabaka je bila na dvoru kralja Nikole, priča se i da je bila u šemi sa njim, nisam saživeo genezu njene prabake. Baja Mali Knindža je njen brat od strica. Upoznala je Filipa Kapisodu, bila je modna revija 2008. godine, preko Petra. Filipov brat od strica. Bilo je druženje u Budvi i sve bi bilo super da se na tome završilo, međutim, njoj se on dopao. Pozvala ga je ovde, bio je poznat po tome što je bio dečko Ksenije Pajčin. Nije ona bila sponzoruša, a ako nema tu da joj neko plati piće, da sam ja gazda, platiću ja kao gazda, jer zbog nje dolazi 20 „bumbara". Kada je počela da se zabavlja sa Filipom Kapisodom... Upoznao sam je 2005. godine i nisam je viđao do trenutka dok nije počela da se zabavlja sa njim. Sreli smo se u klubu - počeo je on detaljno, pa se voditeljka nadovezala rečima:

- Ona njega upoznaje, kreću u priču, šta se dešava onda, Braco?

Na odgovor nije nimalo čekala.

- Da budem iskren i njemu sam zapalio sveću za pokoj duše. On je uradio femicid, nešto što je strašno i baš zbog toga sam radio emisiju o Kseniji Pajčin. Ta veza sa Filipom je od samog početka bila turbulentna, on je pokušao da je isprati, ali je bilo problema. Čak se i u jednom trenutku ponašao kao da je stariji od nje, iako je 10 godina mlađi. Ona je bila njegova najmlađa devojka u tom trenutku, jer je on furao samo matorke, bila je i ona Eva, da li se tako zove, koja ga je finansirala... Dok je čekao tu neku isplatu, on je otišao opet kod Eve - objašnjavao je.

- Ksenija je bila na vrhuncu svoje karijere. Godine 2008. on je bio u rijalitiju, a 2010. su se zvanično, odnosno u medijima, pomirili - istakla je bila Jeremićeva.

- On je došao na promociju ploče Marije Šerifović da bi je video, a bio je tada već popularan, pa je imao „kartu za ulazak". Jurile su ga devojke, jurili su ga i neki ljudi koji su druge sklonosti, a on nije gej - kazao joj je detektiv, pa potom dodao:

„Vama je suđeno da umrete zajedno"?

Ksenija Pajčin, Printscreen „Magazin In"
 

- Posle njegovog izlaska iz tog rijalitija, Ksenija počinje da puca, ne psihički, nego zbog toga što su njega devojke jurile. Jurila ga je i Eva preko Interpola, bilo je priča da joj je ukrao neke pare, sat, ja to ne znam... Ona je zvala Dušana Veličkovića, pričao sam sa njim. Ona je ekstra bila, dobra i, nikada ništa nije uradila dok joj on ne uradi astralnu kartu. Kaže: „Vama je suđeno da umrete zajedno, ostavi ga i batali ga, inače ste gotovi".

Tu se nikako nije i zaustavljao.

- Ona se i pre toga družila sa Kristijanom, ali pošto ste pitali kakvu ulogu ima Kristijan. On je momak koji je znao sve ljude iz podzemlja u ovom gradu, njoj je to odgovaralo, ja se sećam kada se pojavio, njega su baš jurile devojke. Ona je bila sa drugaricom, Kristijan iz gepeka vadi megafon i priča: „Molim vlasnika automobila da se pomeri da mogu ja da se parkiram ili neka mi stane na crtu", izlazi Ksenija, nije znao da je ona... - prisećao se, pa kazao i:

- Dušan joj je to rekao nedelju dana pre saobraćajke. Otišli su u Lisoviće, počela je svađa, on nagazi gas i izleti i udari u trafostanicu. Kada su policajci radili uviđaj, nisu mogli da veruju da su živi, pričali su da je nemoguće da je auto u tom stanju. Zvala je Kristijana, pričala mu, ona je htela da kaže šta mu se dešava, ali se valjda plašila da ovaj ne išamara Filipa - istakao je, te onda i ispričao kako su svađe para trajale dosta dugo.

Za njima usledila je i tragedija.

„Mislim da je znala da ima paralelnu vezu..."

Filip Kapisoda, Printscreen Pink
 

- Posle tog njegovog izlaska iz rijalitija, po izjavi njenih prijatelja, počela je da se ponaša kao da mu je mama, kao prema detetu. Ne zato što je bila starija, ali da bi mu ona sada bila pravi partner, počinje da glumi klinku, da se zeza, da se tako ponaša... Svađa koja je trajala mesec dana, počela je zbog toga što je bio sa njenom drugaricom, koja se završila kako se završila. Jedini svedok svega toga je Milisav, njen pas... Mislim da je ona znala da on ima paralelnu vezu i da je on pokušavao da glumi ljubomornog muškarca, on nije ljubomoran. Dva dana pre ubistva, ona je gostovala na jednoj televiziji i tražila je da se vidi sa Draganom, jer je htela da joj se požali na nešto sa emocijama, e sada šta, ne znamo - izjavio je, kao i:

- Ona je tada rekla da je htela Dragani da ispriča sadržaj Filipovog telefona. Našla je neke poruke i sve joj je bilo jasno. Kada se desilo to ubistvo, ja osuđujem neagilnost njenih komšija i kvazi prijatelja. Svi su znali da on već danima nosi pištolj koji je pozajmio od lika odavde iz Beograda. Ma, kakva dozvola! On je državljanin Republike Crne Gore, on ne može ni po jednom osnovu da ima dozvolu za držanje, a kamoli nošenje - tvrdi on.

Mesto gde počiva Ksenija Pajčin, 24sedam
 

- Šta je sa porodicom Filipa Kapisode? Jesu li se mešali u taj odnos? - pitala je Jovana.

- Jesu... Bili bi živi i Ksenija i Filip, samo bi on bio proteran iz Srbije i dobio bi kaznu zatvora zbog nošenja oružja. Izjavili su da su ga videli da danima šeta sa pištoljem, čak su i izjavili da su videli ženu koja mu je dala pištolj, to je izjava komšije i njegovog sina koji je tada imao 16, 17 godina. Da su oni prijavili policiji da se narušava javni red i mir, da se nosi oružje, uhapsila bi ga policija, bio bi proteran. Zamislite vrhunac kada je predsednik kućnog saveta zamolio Kseniju da se svađaju van kućnog reda. Ona je njemu verovala i mislim da je bila zaljubljena u njega. Ne, nije koristila narkotike. Kada je urađena obdukcija, nisu pronađeni tragovi nedozvoljenih supstanci u krvi - zaključio je u jutarnjem programu na ružičastoj televiziji onda on.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike