Ubistva, eksplozije i teške saobraćajke koje su odnele živote estradnjaka: Pesmama veselili, a odlaskom sve zavili u crno

16.03.2021

19:35 >> 21:41

0

Tužne sudbine njihov talenat nikako nisu bacile u senku ili zaborav i mnogi su oni kojima vreme nije pomoglo da prebrode strašan gubitak

Ubistva, eksplozije i teške saobraćajke koje su odnele živote estradnjaka: Pesmama veselili, a odlaskom sve zavili u crno
Copyright Toše Proeski, Jelena Marjanović, Ksenija Pajčin, Šaban Šaulić ATAImages/Antonio Ahel

Na veliku žalost, brojne su ličnosti sa domaće scene koje su otišle neočekivano, prerano, kao po scenariju kakvog ružnog sna, iz kog bi se čovek najradije što pre probudio i potrudio se da ga zaboravi. Na današnji dan, 16. marta, pre jedanaest godina pevačicu Kseniju Pajčin usmrtio je tadašnji dečko, maneken Filip Kapisoda, koji je zatim u stanu u Nikšićkoj broj 6 na Voždovcu izvršio i samoubistvo.

Pročitajte još:

Više od decenije ova tragedija i te kako potresa javnost, a na veliku tugu – nije usamljen slučaj. Iako je Ksenija svojevremeno tvrdila da je niko nije voleo kao Filip i da je on poznaje bolje nego što ona zna sebe samu, zločin koji se tada odvio i danas se prepričava, gotovo jednako koliko se i njene pesme slušaju, kao veliki hitovi koji i jesu.

– Ksenijin glas je odzvanjao „volim te“, pa „ne volim te“, „hoću da te ostavim“. Ali, bez obzira na svađe, ništa nije ukazivalo na tragediju. Dešavalo se da se posvađaju, sve dreči, a oni posle nekoliko minuta izađu iz zgrade zagrljeni i šetaju njenog psa – pričala je jedna od komšinica, prenosi „Blic”, dodajući da ni poslednji incidenti nisu ukazivali na tragičan kraj ljubavi: Znam da je i poslednjih dana bilo svađa, a da je nekoliko dana pre tragedije Filip uporno zvonio na interfon. Nije htela da ga pusti u zgradu. Filip je udarao i šutirao u vrata. Ne znam da li je neko od komšija ulazio ili izlazio, pa je iskoristio priliku da uđe u zgradu. Dolazila je i policijska patrola, neko od komšija ih je pozvao da smiri situaciju…

Ksenija Pajčin ATAImages/Antonio Ahel

I život „Grandove” pevačice Jelene Marjanović prekinut je metkom – nastradala je 2. aprila 2016. godine pod nerazjašnjenim okolnostima na nasipu u Borči. Prema tadašnjim pisanjima, ćerka koju je dobila u braku sa suprugom Zoranom (koji se tereti za ubistvo) bila je u neposrednoj blizini mesta zločina.

U prvih mesec dana, inače, kad je cela Srbija zanemela zbog svirepog zločina, medijima su se provlačile tužne reči majke pevačice Tanje Ćosić, Mice, koja u tom periodu punih deset godina nije znala ko je ubio njenu ćerku. Užičanka je nastradala 1. avgusta 2005, u podmetnutoj eksploziji pod njenim automobilom, ispred zgrade u kojoj je živela.

Pročitajte još:

– Pratim ovih dana dramu porodice Jelene Marjanović. I verujem da im je teško, znam kako im je. Eto, imale su skoro isto godina kad su stradale, ni krive ni dužne. Volela bih da policija ne odustane od potrage za ubicom i da Jelenina smrt ne padne u zaborav kao Tanjina – rekla je, a pisao „Kurir”, pa dodala: Ja se već deset godina pitam ko je ubio moju ćerku. Kažnjena je jer se zabavljala sa čovekom koji je uglavnom poslovao s ljudima s druge strane zakona. Ona nije imala neprijatelja, ali ih je njen momak imao za oboje. Tad se zamerio opasnim ljudima, koji su mu se osvetili ubistvom moje Tanje – koja je za sobom ostavila petogodišnjeg sina.

– Moju Tanju svi pamte po dobru. Mi smo poštena porodica, nemamo ništa, mrava nismo zgazili.

Kobni povratak s nastupa

Silvana Armenulić, zajedno sa sestrom Mirjanom Barjaktarević (koja je bila u petom mesecu trudnoće) i šefom Narodnog orkestra RTV Beograd Miodragom Jašarevićem – 10. oktobra 1976. godine otišla je u smrt, vraćajući se sa koncerta u Aleksandrovcu. Jedna od tada najvećih zvezda u Jugoslaviji izgubila je život sa nepunih 37 godina u mestu Kolari prema Beogradu u ranim jutarnjim satima. „Ford Granada” je iz nepoznatih razloga brzinom od preko 200 km na sat odletela pod kamion s prikolicom. Očevici su svojevremeno pričali da su komade tela stradalih umetnika iz smrskanog automobila vadili satima.

Gotovo ista sudbina zadesila je i makedonskog slavuja – Tošeta Proeskog, u 26. godini. Sradao je u sudaru kod Nove Gradiške 16. oktobra 2007. godine.

Toše Proeski Promo/Goran Deskovski

Šaban Šaulić poginuo je takođe na točkovima vraćajući se s koncerta u Bilefeldu 17. februara 2019. godine. Njegovu smrt takođe su milioni oplakivali. Kuma Zorica Brunclik tek nedavno je progovorila na tu temu pa otkrila da se sa njegovim strašnim odlaskom i dalje ne miri.

Šaban Šaulić ATAImages/Antonio Ahel

Ostao je upamćen kao veliki pevač, humanista, skroman čovek i blage naravi, a preminuo je, pisalo se, kao i Toše i Silvana – u snu, a i ne dočekavši da sinu zapeva na svadbi.

Šaban Šaulić, mesto tragedije Foto: Printscreen/m.westfalen-blatt.de

Darko Radovanović zajedno sa kumom i menadžerom Aleksandrom Miloševićem poginuo je 11. juna 2011. godine u saobraćajnoj nesreći na obilaznici kod Ostužničkog mosta prema Surčinu.

Darko Radovanović/ ATAImages/ Antonio Ahel

Ljubiša Stojanović Luis izgubio je život u teškoj saobraćajki, na magistralnom putu između Bačke Topole i Novog Sada, 31. jula 2011. godine.

Ljubiša Stojanović Luis ATAImages/Antonio Ahel

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike