Indijanci prvi stigli na dodelu Oskara: Ceremonija iz jednog razloga počinje sat vremena ranije (FOTO/VIDEO)

10.03.2024

21:04

0

Autor: Dejan Ćirić

Njihovo pristustvo je vezano za film Martina Skorsezea "Ubistva pod cvetnim meseceom" koji ima 10 nominacija

Indijanci prvi stigli na dodelu Oskara: Ceremonija iz jednog razloga počinje sat vremena ranije (FOTO/VIDEO)
Copyright Profimedia

Još samo nekoliko sati nas deli od glamurozne ceremonije 96. dodele Oskara, a prve zvanice su već počele da pristižu na crveni tepih. Među njima su i predstavnici indijanskog plemena Osejdž, tačnije "The Osage Singers" koji će nastupiti na spektakularnoj sceni Dolbi teatra.

Profimedia
 

Njihovo pristustvo je vezano za film Martina Skorsezea "Ubistva pod cvetnim mesecom" koji ima 10 nominacija, među kojima je i ona za glavnu žensku ulogu, za Lili Gledstoun koja je ušla u istoriju kao prva Indijanka nominovana za ovu prestižnu nagradu. 

Glumica je jedan od najvećih favorita u ovoj kategoriji, a film je adaptacija bestselera Dejvida Grana, istorijsko-kriminalističkog romana koji govori o ljubavi, porodici, pohlepi i rasizmu.

Foto: Promo/Taramaunt film
 

Na prelazu u dvadeseti vek, otkriće nafte donelo je veliko bogatstvo narodu Osejdž, učinivši neke od članova zajednice najbogatijim ljudima na svetu, preko noći. Bogatstvo ovih Indijanaca odmah je privuklo bele uljeze, koji su manipulisali, iznuđivali i ukrali onoliko novca koliko su mogli, pre nego što su pribegli ubistvu.

Foto: Promo/Taramaunt film
 

Pored Lili Gledstoun, glavne uloge tumače Leonardo Dikaprio i Robert de Niro.

Letnje računanje vremena

Ceremonija dodele Oskara biće emitovana sat ranije nego prethodnih godina, zbog letnjeg računanja vremena u Americi. Prema tamošnjim napisima, takođe, ondašnje televizije iz tog razloga računaju na značajno bolju gledanost, kao i održavanje interesovanja javnosti za ceremoniju na dobrom nivou.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike