Ovako je Popović u stvari snimio „Čačak" s Lepom Brenom: Dobili smo pesmu od Zahara i pomislili - ma, ovaj čovek je lud!

09.01.2024

08:50

0

Teško su je zavoleli

Ovako je Popović u stvari snimio „Čačak" s Lepom Brenom: Dobili smo pesmu od Zahara i pomislili - ma, ovaj čovek je lud!
Saša Popović - Copyright 24sedam/Nenad Vujanović

Saša Popović prisetio se tokom gostovanja u jednoj emisiji kako su „Slatki greh" i Lepa Brena u stvari snimili čuvenu pesmu „Čačak", koja se dan-danas peva na raznim proslavama i jedna je od starih, a omiljenih u narodu. Numeru su, inače, dobili od Milutina Popovića Zahara i, kada su je čuli, nimalo im se nije dopala.

Štaviše, pomislili su da je Zahar lud što im tako nešto uopšte i nudi.

Lepa Brena, ATAImages/A. H.
 

- Otpeva ona taj refren, a nas sedmoro kao po*rani. Kažem ja ovima: „Ljudi, da se i pakujemo i bežimo". Ovaj čovek je lud. Lud je, u to vreme smo mi tako mislili - kazao je Popović, pa dodao:

- On je nama to narezao na kasetu, „ponesite vi taj snimak, idite tamo u Kikindu pa poslušajte ponovo, možda i probate". Odemo mi u Kikindu, razočarani svi...

Tada, dok su razmišljali kako i šta dalje, bubnjar benda ih je naterao da pesmu nauče i izvedu to veče na nastupu.

Saša Popović, ATAImages/ Antonio Ahel
 

- Ta sala u kojoj smo svirali nije radila preko dana i, mi tu, Brena peva, jedan put, drugi, treći... Priđe nam jedan konobar i kaže: „Ej, dobra vam pesma". 'Ajde, hoćemo uveče da sviramo... Počinjemo drugu turu pesama, taman je bilo idealno vreme, oko pola deset. Sad ja da se pohvalim, kažem: „Dragi gosti, evo snimamo prvu ploču našu i, dobili smo prvu pesmu koju nam je kompoovao Milutin Popović Zahar pod nazivom Čačak". Kad sam to rekao cela sala je počela da se smeje - objašnjavao je u „Šta sam tebi i ko sam sebi", pa nastavio o tome kako su uprkos toj reakciji ubrzo bili pozdravljeni ovacijama i morali su nekoliko puta da je ponove koliko se ljudima još tad bila dopala.

„Sedam puta zaredom smo je izveli!"

Milutin Popović Zahar, Printscreen RTS / „Tako stoje stvari"
 

- I Brena krene, prva strofa, druga, treća, ovacije. Mi da krenemo neku drugu pesmu, ma kakvi, publika ne da. Ponovo, kaže publika, ponovo, sedam puta zaredom. I nama se u glavi odjednom promenilo, pola sata je bilo dovoljno da mi to zaokrenemo. Zovemo mi Zahara uveče, nismo imali mobilne telefone nego sa recepcije, imali smo njegov broj. Sad je on, ma kakvi, mi smo mislili da je prvo budala, čovek je genije - objasnio je Popović.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike