Čuvena ogrlica Elvisa Prislija na aukciji: Najveći fanovi moraće da izdvoje čak pola miliona dolara (FOTO)

22.11.2023

23:20

0

Pevač je voleo da je nosi na sceni, ali i privatno

Čuvena ogrlica Elvisa Prislija na aukciji: Najveći fanovi moraće da izdvoje čak pola miliona dolara (FOTO)
Elvis Prisli - Copyright Profimedia

Privatni predmeti čuvenog Elvisa Prislija naći će se na aukciji od 22. novembra do 15. decembra. Najviše pažnje privukla je ogrlica lavlje kandže, koja bila neizostavan deo njegovog stajlinga. 

Za sve važnije prilike, poput bitnih i većih koncerata, rođendana njegove ćerke Lize Meri, kao i na javnim pojavljivanjima, Elvis je nosio svoj zaštitni znak. 

Profimedia
 

Takođe, za vreme svoje poslednje turneje nosio ju je tridesetak puta, prenosi TMZ. 

Najveći fanovi dela Elvisa Prislija moraće da izdvoje pola miliona dolara za ovu dragocenost. Ogrlica je napravljena od 14-karatnog zlata i prekrivena je sa dva kobošon rubina i 15 okruglih dijamanata, a godinama je bila izložena u Muzeju Elvisa Prislija. 

Podsetimo, ovo nije prva aukcija Elvisovih predmeta. Prethodne godine je aukciju organizovala njegova supruga Prisila. Tada su se na njoj našli brojni lični predmeti i nakit poput lančića, dugmad, satovi, kao i zlatno prstenje sa draguljima.

- Želim da znam sa sigurnošću da će ovi autentični predmeti pripasti nekome ko će brinuti o njima, nekome ko će ih ceniti - rekla je Prisila.

I ove godine je održana aukcija na kojoj je čuveni kožni kaput prekriven krznom prodat za neverovatnih 148.000 dolara, a kupio ga je kolekcionar iz Amerike. 

- Elvis u kaputu od nerca za mene je simbol glamura sedamdesetih - rekao je.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike