Elvisov privatni avion prodat na aukciji: Stajao je 40 godina u pustinji, unutrašnjost pokazuje u kakvom je luksuzu leteo (FOTO)

15.02.2023

06:45

0

Ova limena ptica napokon je pronašla svoj dom

Elvisov privatni avion prodat na aukciji: Stajao je 40 godina u pustinji, unutrašnjost pokazuje u kakvom je luksuzu leteo (FOTO)
Elvis Prisli - Copyright Profimedia

Kralj rokenrola Elvis Prisli veoma je voleo kako automobile, tako i avione. Jedan od njih je bio i "1962 Lockheed 1329 Jetstar", koji je sada prodat na aukciji, nakon što je skoro 40 godina bio parkiran praktično u pustinji.

Naime, avion se nalazio u Rozvel internacionalnom vazduhoplovnom centru u Novom Meksiku, a prodat je na aukciji za 260.000 dolara proteklog meseca - na dan kada bi Elvis proslavio 88. rođendan.

Prisila Prisli je bila u aukcijskoj kući na Floridi povodom ovog događaja i govorila pred brojnim prisutnima, te pričala o Elvisovoj ljubavi prema automobilima i avionima, opisujući to kao njegov hobi u kom je uživao. 

Profimedia
Elvis Prisli

Nadmetanje je počelo sa 100.000 dolara, dok nije došlo do najviše ponuđene cene za koju je i prodat, a koju je ponudio kupac preko telefona. Prisila je sve vreme bila prisutna dok se aukcija obavljala.

Kako se navodi na sajtu aukcijske kuće, Elvis Prisli je ovaj avion kupio 22. decembra 1976. godine za 840.000 dolara. Pored njega, imao je još dva aviona koje je koristio za prevoz opreme i saradnika na turneje.

Spoljašnjost aviona je prilično propala, dok je unutrašnjost donekle pokazala kako je kralj rokenrola živeo luksuzno.

Avion ima devet sedišta prekrivenih crvenim somotom koja se okreću i naginju. Svuda su drvene obloge i okovi sa zlatnom završnom obradom, uključujući zastore za prozore. 

Tu je i zabavni centar sa plejerom za ploče i kasetofonom, kao i toalet plus kuhinja koja uključuje i prostor za spremanje hrane sa dispenzerom za vodu i pećnicom. 

Poslednji vlasnik aviona je, kako se navodi, bio biznismen iz Kalifornije Džim Gagliardi, koji ga je kupio 2017. godine na aukciji za 430.000 dolara.

On je pričao da je planirao da ga koristi kako bi privukao mušterije u salonima koje poseduje, ali nikada nije uspeo da ga prebaci iz Novog Meksika - zapravo, nikada ga čak nije ni video uživo otkako ga je kupio.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike