Šakira izbegla zatvorsku kaznu! Nagodila se pre početka suđenja: Udarila na vlast, svaka reč izašla u javnost! (FOTO)

20.11.2023

12:31

0

Sve što sada želi je da „nastavi dalje sa svojim životom i maksimalno zaštiti porodicu"

Šakira izbegla zatvorsku kaznu! Nagodila se pre početka suđenja: Udarila na vlast, svaka reč izašla u javnost! (FOTO)
Šakira - Copyright Profimedia

Pevačica Šakira nagodila se u slučaju navodne poreske prevare tik pred početak samog suđenja oko neisplaćenih 14,5 miliona evra Španiji između 2012. i 2014. godine. Kako je istakla, u tom periodu je „živela nomadski život", pa nije suštinski ni boravila u toj zemlji.

Od 2011. do 2022, inače, bila je u ljubavi s fudbalerom Žerardom Pikeom s kojim je osnovala i porodicu.

Žerard Pike, Profimedia
 

Najpre, dobili su sina Milana 2013, pa potom Sašu 2015. Vlasti su tvrdile kako je zvezda 2012. kupila kuću u Barseloni, koja im je služila kao glavna porodična, pa su je ganjali i za „takse koje su izostale 2017. godine". Suđenje je trebalo da traje do sredine decembra, međutim ona je u saopštenju istakla kako je - sve već gotovo.

Takođe, nije prezala ni da potkači vlast u istom zbog svega što je pretrpela, bruje strani mediji.

- Tokom čitave karijere, uvek sam težila da radim šta je ispravno i da budem dobar primer drugima. To je često značilo i da odlazim korak dalje pri donošenju odluka, što privatnih, tako i finansijskih, te da tražim apsolutno najbolje savete od vodećih ljudi u tom domenu („PricewaterhouseCoopers International Limited", kao i „Ernst & Young Global Limited"). Uvek su mi izlazili u susret - počela je ona, pa dodala:

Šakira, Profimedia
 

- Nažalost i uprkos svim naporima, poreska uprava Španije me je gonila kao i brojne profesionalne sportiste, ljude na izuzetno visokim pozicijama, kojima su oduzimali ogromnu količinu energije, vremena i mira, godinama. Bila sam spremna da izađem na sud i da dokažem svoju nevinost, advokati su bili sigurni da će finalna presuda otići u moju korist, ali odlučila sam da stvar rešim onako kako je to najbolje za moju decu, koja ne žele da gledaju svoju majku kako žrtvuje sebe i svoje dobro zarad ove bitke.

Šakira se ni tu, međutim, nije zaustavljala.

- Treba mi da prebrodim stres, nastavim dalje i fokusiram se na ono što volim, a to su moji sinovi i razne prilike vezane za karijeru, zajedno s predstojećom turnejom, te novim albumom kom se veoma radujem... Divim se onima koji su se borili protiv nepravde i trijumfovali, ali u mom slučaju, pobeda je vreme koje provodim s decom i radeći obožavani posao - naglasila je pevačica.

Koga je sve Španija „jurila zbog neplaćenih taksi"?

Šakira, Profimedia
 

Tamošnja štampa, osim o Šakirinom saopštenju, sada bruji i o drugim velikim imenima koja su se u prošlosti našla u istim cipelama kao sada pevačica.

Na toj listi su, između ostalog, Kristijano Ronaldo, Lionel Mesi, Dijego Kosta, koji su platili ogromne kazne uz to što su se nagodili. Vrhovni sud Španije, sa druge strane, proteklog je meseca potvrdio oslobađajuću presudu za Šabija Alonsa, trenera Bajer Leverkuzena, u drugom poreskom sporu.

On je odbio da se nagodi, ali je na kraju je pobedio pred zakonom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike