Šakiru ponovo optužuju da je prevarila državu: Ogromne pare su u pitanju!

26.09.2023

17:04

0

I 2018. godina sada joj je za vratom

Šakiru ponovo optužuju da je prevarila državu: Ogromne pare su u pitanju!
Šakira - Copyright Profimedia

Pevačica Šakira našla se pred novim optužbama - za navodnu prevaru države Španije u iznosu od 6,6 miliona evra iz 2018. godine. Tamošnji tužilac već je podneo svu neophodnu dokumentaciju, pišu strani mediji, a ona u novembru tek treba da se pojavi na sudu u Barseloni povodom slučaja u kom negira da je „propustila da isplati 14,5 miliona evra taksi između 2012. i 2014.

Za to, inače, ukoliko se dokaže da je kriva, mogla bi da robija i do osam godina.

Što se tiče novih optužbi s kojima se suočava, tužilac je naveo da Šakira, između ostalog, nije ni prijavila profit u iznosu od 12,5 miliona dolara koji su joj dati pred turneju „El Dorado". Tvrdi se da je ona, pošto je tada živela u Španiji, sve svoje prihode morala tu i da oporezuje bez obzira na to gde je zaradila novac. Umesto toga, međutim, navodi se kako je sve „razdelila na kompanije sa sedištem u zemljama sa niskim oporezivanjem".

Takođe, u nju je upereno prstom i za to što, navodno, nije platila 5,4 miliona evra poreza na dohodak, a izračunato je da duguje šest miliona pošto se obračunate kamate uzmu u obzir, kao i dobrovoljne uplate.

Šakirin tim još se nije oglašavao akonto ove priče, kao i tvrdnji da je izvršila prevaru u iznosu od 773,600 evra poreza na bogatstvo, što je na kraju rezultiralo dugom od nešto više od 625 hiljada evra, bruji strana štampa.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shakira (@shakira)

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike