Danas počinje suđenje Šakiri: Pevačicu optužuju da duguje ogromnu cifru, biće saslušano preko 100 svedoka

20.11.2023

09:08

0

Pevačica nije prihvatila ponuđenu nagodbu

Danas počinje suđenje Šakiri: Pevačicu optužuju da duguje ogromnu cifru, biće saslušano preko 100 svedoka
Šakira - Copyright Profimedia

Pevačica Šakira danas će se naći pred sudom u Barseloni zbog optužbi da nije platila 14 i po miliona evra državi Španiji, a reč je o porezu na dohodak u periodu od 2012. do 2014. godine. 

Poznata zvezda tvrdi da su optužbe lažne, kao i da u tom periodu nije živela u Španiji. Takođe, odbila je ponudu da za nagodbu zatvori slučaj, a očekuje se da će danas svedočiti na prvom od 12 ročišta. 

Profimedia
 

Ukoliko se usvoji predlog tužitelja, Šakira bi mogla da dobije kaznu zatvora od osam godina, kao i obavezu da plati navodna dugovanja.

U optužnici tvrde da je u ovom periodu Šakira boravila u Španiji više od pola godine, kao i da je nekretnine u Barseloni kupila iz porodičnih razloga. 

Profimedia
 

Podsetimo, Šakira je bila u braku sa fudbalerom Žerardom Pikeom i sa njim ima dvoje dece, a nakon razvoda se preselila u Majami. 

Kako prenose medije, zbog ovog slučaja biće ispitano preko 100 svedoka. Inače, Šakira nije prva javna ličnost koju španski sud tereti za utaju poreza. Prethodno su se pred porotom našli i Kristijano Ronaldo, kao i njegov kolega Lionel Mesi. Međutim, obojica su prihvatili nagodbe i izbegli dalji sudski proces. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike