"Gledao je u nebo i plakao": Mirko Kodić se slomio na utakmici kada je video transparent za pokojnog sina

09.11.2023

12:39

0

Harmonikaš je na meču bio sa prijateljem, koji mu je velika podrška

"Gledao je u nebo i plakao": Mirko Kodić se slomio na utakmici kada je video transparent za pokojnog sina
Mirko Kodić na sahrani sina - Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Mirko Kodić se nedavno prvi put pojavio u javnosti posle smrti sina Aleksandra, koji je preminuo u 33. godini. On je prisustvovao utakmici Crvene zvezde protiv RB Lajpciga, a u čast njegovog sina razvijen je transparent. 

Jedan od harmonikaševih prijatelja prisustvovao je sa njim na utakmici, a Aleksandrov drug je istakao da "nije bilo šanse da Mirko propusti meč".

24sedam/Dušan Nikolić
Transparent posvećen Aleksandru Kodiću

- Mirko se sa prijateljem dogovorio da dođe na meč, pa je izbegavao da daje bilo kakve izjave za okupljene medije, ali nam je njegov drug otkrio da nije bilo šanse da ovu utakmicu propusti, kao i da je tokom meča više gledao u nebo, nego u dešavanja na terenu. Aleksandar je bio vatreni navijač Crvene zvezde. Zvezda mu je bila u krvi. Ponosio se Zvezdom, kao i svi mi - rekao je, između ostalog, drug pokojnog Aleksandra.

Prijatelj Mirka Kodića je, potom, ispričao da i dalje ne mogu da se pomire sa tim da Aleksandra više nema.

24sedam/Goran Sivački
Mirko Kodić na sahrani sina

- Zajedno smo išli na sve utakmice, dogovor je bio i sada da svi zajedno gledamo Zvezdu u Ligi šampiona, sve je bilo ugovoreno, osim da njega više nema. Nismo se dogovarali da nas napusti zauvek. Alek je bio veran drug, od reči, što se kaže, ovo nas je zateklo - počeo je Kodićev prijatelj za Republiku, pa je dalje objasnio koliko je Kodić sve emotivno doživeo:

- Mirku je sve ovo mnogo značilo. Videlo se da je utakmicu emotivno doživeo. Videlo se da je odsutan. Kad je razvijen transparent sa Aleksandrovim imenom, rasplakao se. Rekao mi je pre nego što je meč počeo: "Zbog mog Aleksandra sam došao da gledam meč. Znam koliko bi sve ovo njemu značilo", pa mi je zahvalio što sam krenuo s njim. Čovek je pre nekoliko dana sahranio sina. Kako da bude! Više je gledao u nebo nego u to šta se dešava na terenu. Bilo je i nama to sve emotivno, ali smo bili jaki zbog njega. Ne ide da i mi plačemo i da ga dodatno rastužujemo.

Printscreen/Facebook
Aleksandar Kodić

Podsetimo, navijači su odali poštu pokojnom Kodiću u 33. minutu utakmice, koliko je imao godina.

- Aleksandar Kodić, 1991 - 2023 - pisalo je na velikom transparentu.

Kako se navodi, Aleksandar je preminuo u snu, od zastoja srca.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike