Lepa Brena se prisetila prve zarade, školovanja, raskošne svadbe, pa se osvrnula i na estradne drame: Ne dozvoljavam šljamu da se približi!

28.10.2023

13:06

0

Pevačica dodaje i kako obožava da odlazi na odmore tamo gde je niko ne zna...

Lepa Brena se prisetila prve zarade, školovanja, raskošne svadbe, pa se osvrnula i na estradne drame: Ne dozvoljavam šljamu da se približi!
Lepa Brena - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Pevačica Lepa Brena dan-danas važi za jednu od najuspešnijih. Svoj posao obožava i uvek se rado lati mikrofona, ali i njoj je s vremena na vreme potreban predah. Govoreći i o tome u svojoj ispovesti, između ostalog, naglasila je da praktikuje da odlazi gde je niko ne zna, ne bi li se najpre valjano resetovala, a onda i ispričala sa svojim prijateljicama.

- Ceo život sam uglavnom u muškom društvom, volim da budem sa prijatejicama, da se smejemo i šalimo. Najbolje kada odemo negde gde nisam poznata. Tada obujem patike, obučem farmerke i vežem kosu pa gledam druge ljude - istakla je pevačica, koja sa druge strane, u estradne svađe ne ulazi, niti odgovara na bilo koje drame koje s te strane umeju da dođu.

„Niko nema pravo da dira Lepu Brenu!"

- Ako odgovorite na napade, vi tome dajete kredibilitet. Niko nema pravo na svetu da takne Lepu Brenu, jer sam je pravila ja. Ona je korektna, peva i zabavlja ljude, ćuti i radi svoj posao i nikoga ne dira. Niko joj nije ni do kolena, ne da bih potcenila, nekoga nego to govore rezultati. Ne dozvoljavam nekom šljamu da se približi ili priča na tu temu iz poštovanja. Dokle god imam pesmu i energiju ja ću raditi - kazala je za jedne medije ona, koja se tokom razgovora osvrnula i na blistavu karijeru, svoje početke, kao i prvu zaradu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lepa Brena (@lepabrenaa)

 

- Mi smo otvorili produkciju '98 godine i upoznala sam ovu mladu decu kojoj smo dali jednu najčistiju platformu i da pokažu svetu kako mogu i koliko mogu da izdrže, između ostalog i pritisak javnosti. Znate, javnost je divna dok ste mladi, lepi, siromašni i potičete iz radničke porodice, pa niste imali ni za cipele. Onda kada obučete Dior, Šanel i tog Luj Vitona, koji je kod nas popularan, što ste uspešniji polako stičete opoziciju i onda se susrećete sa tim. Sa druge strane, mnogi od nas, makar kada sam ja u pitanju, radom sam stekla sve i pesmom. Nisam imala ni mentore, ni sponozore, ni bogate uticajne moćne mecene, kao što je to danas - kaže Brena i nastavlja:

- Ja zapravo ne znam ni kojim putem se dolazi do svega toga, jako sam individualna u svojoj krativnosti i onda ne želim nikome da se zahvaljujem, jer su to sitnice koje mogu sebi da priuštim. Mislim da se kredibilitet stiče vremenom. Kada steknete poštovanje, onda kupite sebi auto, kuću, pa platite album. Nekako radiš sve sam i to je uspeh. Moja moć je da razveselim ljude i okupim.

Danas, pak, brine je mnogo toga - od porodice koja je izgubila primat do društvenih mreža.

- Ima toliko agresija da ljudima koji su labilni svašta pada na pamet. Društvene mreže su pokazatelj čitave destruktivnosti sveta. Kada vidite Instagram devojčice od 16 ili koju godinu više to su isti nosevi, ista usta nampumpana, obrve, fotošopirane priče gde ne vidite da je to dete nego nekog ko predstavlja sebe po modelu koji nameće svetska medijska propaganda, svi napućeni i s*ksi. Ne ide se ka tome da se formira svest da mladi ljudi treba da grade svoje znanje i edukaciju. Kada si mlad svako je lep, ali ne može da se živi od fizičkog izgleda. Čim pogledam neki TikTok, ja mogu da vam kažem psihološki profile takve ličnosti. U celom svetu stvari izmiču kontroli - smatra ona, pa dodaje:

- Roditelji su prezaposleni, a deca se formiraju u kući i u školi, ali socijalni život im je telefon. Nije ljubav lajk na Instagramu ili srce, ljubav je energija uživo. Niko ne zna da započne razgovor na normalan način. Normalno je imati uspešnu i neuspešnu ljubav i posao ali se kroz to formirate. Ako nije prava osoba, patiš jedan, pet, deset dana, ali posle ustaješ i ideš dalje jer život ide dalje.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lepa Brena (@lepabrenaa)

 

Po njenom mišljenju, ključ svega porodica koja je izgubila na značaju.

„Sve što ima trajanje, ima i kvalitet..."

- Nove generacije nemaju prag tolerancije ili ne žele da prave balans i da malo mudrije prave odnose između bračnih parova. Borimo se za opstanak ćelije društva kao što je porodica, nove generacije su kratkih nerava i ne žele da praštaju. Hoće da žive sada i odmah i tako uvek. Jednog dana kada postanu zreliji shvate da su neke stvari mogli drugačije. Sve što ima trajanje, ima i kvalitet. Drvo mladica uvek ima potporu još dva drveta koja ga drže, ali kada pusti koren onda može i bez njih.

Nju je, na primer, formirala majka i ona to uopšte ne krije.

- Živela sam u porodici koja nije bila ni patrijarhat, ni matrijarhat. Očev autoritet se nije osporavao, mama je govorila ako ne možemo da rešimo problem, rešićete ga sa tatom. Odrasli smo u vreme svih tehnoloških otkrića, kupili smo „Stojadina” čim se pojavio, štedeli smo. Napravili smo restrikciju, otac je bio medicinski tehničar, a majka krojačica, ja sam počela da pevam sa 16 godina i stavljala sam novac na gomilu, porodičnu. Zarađivala sam pola tatine plate. Stajao nam je novac u jednoj fioci i mama je pravila raspored budžeta. Vikendima smo putovali, ručali u restoranu i išli na letovanje, imala sam lepo detinjstvo - rekla je tad, pa se osvrnula i na svoje školovanje:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lepa Brena (@lepabrenaa)

 

- Nosili smo uniforme i poštovali profesora, ustajali kada je ulazio. Bila sam dobar đak, ali sam počela rano da se ističem u pevanju. U petom razredu sam bila kažnjena i morala sam na takmičenje, a meni to nije bila kazna. Bila sam nemirna i hiperaktivna. Znala sam i da se bijem, ali sam uvek izvlačila deblji kraj, jer sam bila najmanja, a najnestašnija. Nije bilo mobilnih telefona, niti sedenja ispred televizora, večerali smo, odgledali crtani, Kalimero, kupali se i posle pola osam, kada počinje dnevnik koji gleda tata, nismo imali prava da gledamo televiziju. Mada tada si na TV-u mogao da vidiš samo najpametnije, ove danas gluperde koje gledamo u celom svetu je užas. Ta količina neukusa, nekulture, agresije je prešla granicu. To ostavlja trag na mlade ljude.

Publika, inače, s nestpljenjem iščekuje nove pesme, pa evo i da li se nešto krčka.

- Pripremiću, obećavam, ali moram mentalno da se posvetim tome. Ne može sve odjednom. Sada svi izgaramo oko novina vezanih za čarape koje radimo, deca imaju svoje biznise. Dosta nastupam, a za pesme moram da budem potpuno u tome glavom - objasnila je pevačica.

Boba nam je organizovao svadbu!

Lepa Brena i Boba Živojinović, Antonio Ahel/ATA Images
 

O venčanju Lepe Brene i bobe Živojinovića dan-danas se priča, a prema pevačicinom priznanju, organizacija tog lepog događaja je bila pala na njenog supruga.

- Sve je to Boba organizovao, ja nisam vična, eventualno dečiji rođendan da organizujem. Ne volim da se bavim stvarima kojima ne moram. Samo sam venčanicu izabrala. Zaista je bilo veličanstveno, 300 litara vina je stiglo iz Portugalije, kavijar i šampanjac iz Skandinavije. To je jedno iskustvo neponovljivo - rekla je Brena.

(Blic)

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike