Ove hitove je obradila Milica Pavlović: Zbog nekih pesama je bila u centru skandala, a i od nje su uzimali!

28.10.2023

08:45

0

Pevačica je na sceni prisutna od 2012. godine

Ove hitove je obradila Milica Pavlović: Zbog nekih pesama je bila u centru skandala, a i od nje su uzimali!
Milica Pavlović - Copyright Amir Hamzagic/ATAImages

Milica Pavlović tokom karijere, obradila je i pesme koje su već postali hitovi u nekim balkanskim zemljama. 

Takođe, istakla je i kako je samo prvu pesmu, "Tango", dobila na poklon od Saše Popovića, a za ostale projekte je izdvojila ogromnu svotu novca.

Bugarka Andrea

Numeru "Tango", u originalu izvodi poznata pevačica Andrea, a pesma "Hajde opa" je zbog Miličine verzije postala hit u Srbiji. 

- Samo prvu pesmu, kupio mi je Saša Popović. Njemu sam rekla da mi se sviđa jedna pesma koja je bila veliki hit na jugu Srbije, a onda se on našao sa rumunskim kompozitorom Kostijem i platio numeru - rekla je Milica jednom prilikom.

Oko ove pesme, i dan-danas se vodi polemika. Pevačica Elma Sinanović, u više navrata je izjavila kako je hit "Tango" prvo završio kod nje, ali da se onda, navodno, umešao Saša Popović.

24sedam/Goran Sivački
Elma Sinanović

 

- Meni su sve afere, nažalost, vezane za Sašu Popovića. Mi smo dogovorili da snimim CD i da se ponovo pokrenem. Plan je bio da krenem sa pesmom „Tango“, ali je ona data drugoj pevačici. Ja nisam osoba koja ogovara i napada druge pevače i svakom želim sve najbolje, ali to nije bilo fer sa njegove strane. On je neko ko tu odlučuje. Ja sam tu pesmu otpevala. Tačno se čuju prateći vokali i ime „Elma-e“ - rekla je Elma ranije i dodala:

- Ali ja nemam ništa protiv Milice jer ona tu ništa nije kriva, otpevala je samo nešto što su joj dali. Ona možda nije ni znala da sam ja tu pesmu uradila. Možda i jeste, neka to sada ostane na njoj. Svakako mi ne pada na pamet da napadam nju. Svakoj koleginici želim sve najbolje, a dok je mene biće i pesama.

Saradnja sa Grcima

Na drugom studijskom albumu, pevačica je obradila i pesmu grčke pevačice Paole pod nazivom "Stohos". Milica je posebno emotivno doživela ovu numeru i nazvala je "Dvostruki život". Istakla je kako je ovo grčka obrada, na koju je posebno ponosna.

 

U nastavku karijere, pevačica je isprobala i neke druge muzičke žanrove, ali je ostala verna grčkom zvuku. Dosta pesama, radio joj je najčuveniji grčki kompozitor Fivos, a jedna od tih je "Ne dam krevet". Ova numera, doduše, nije obrada, ali u nekoj meri podseća na pesmu "Na ti herese", poznate pevačice Despine Vandi. Ovu sličnost, primetili su i korisnici društvene mreže "X".

Milica se inspirisala i turskim izvođačima, pa je tako 2016. godine obradila pesmu "Tabi tabi" koju u originalu izvodi Sinan Akčil.

Na pretposlednjem albumu koji je objavila, Pavlovićeva je uvrstila i hit izraelske pevačice Noe Kirel, "Hatzuf".

Bugari se inspirisali Milicom

Nije samo Pavlovićeva bila inspirisana našim komšijama, već ni oni nisu ostali imuni na njen zvuk. Bugarska pevačica Maria, snimila je 2019. godine pesmu "Prestapno tvoja", koju u originalu izvodi Milica pod nazivom "Tako mi i treba".

Hit "Provereno", zbog koje je izbio estradni rat Pavlovićeve i Ane Nikolić, završio je takođe kod Bugara. Pevačica Džija je nedavno predstavila ovu pesmu na svom jeziku.

- Obožavam Milicu Pavlović i originalnu pesmu. Nikada nisam krila da je ova pesma srpska obrada i mnogo sam zahvalna što sam imala mogućnost da je otpevam na bugarskom. Iskreno sam otpevala, s mnogo ljubavlju - istakla je Džija.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike