Pit Dejvidson o mukama na kojim je bio pred odlazak na rehabilitaciju! Godinama je ovo koristio: Sad sijam koliko sam čist!

18.09.2023

07:45

0

Baš mu nije bilo lako

Pit Dejvidson o mukama na kojim je bio pred odlazak na rehabilitaciju! Godinama je ovo koristio: Sad sijam koliko sam čist!
Pit Dejvidson - Copyright Profimedia

Pre nego što je rešio da ode na rehabilitaciju ranije ove godine, Pit Dejvidson bio je na ozbiljnim mukama. Kad mu je prekipelo, proteklog juna potražio je konačno lekarsku pomoć, a u tom periodu pisalo se kako „daje znake posttraumatskog stresnog poremećajaja, te graničnog poremećaja ličnosti", o čemu je i sam imao običaj da govori i javno.

Izašavši s lečenja, pa tokom jednog šoua koji je održao u Atlantik Sitiju istakao je kako ga je tamo odvela višegodišnja upotreba „ketamina", preneo je „New York Post". Zatim, „People" je otkrio kako je to tačno saopštio publici - da je četiri godine gotovo svakodnevno uzimao ovaj lek.

- Bilo je magično - kazao je osvrnuvši se na svoj boravak u bolnici u poznatom stilu, ali tu se svakako nije i zaustavljao.

Pit Dejvidson, Profimedia
 

- Samo što sam izašao, ljudi. Još imam taj sjaj, od napuštanja te ustanove. Sedma sreća! - dodao je.

Dejvidson je i ranije često spominjao svoju borbu za mentalno zdravlje tokom stendapova; 2017. je ispričao i kako je bipolaran, te da je godinu unazad bio i zbog toga na lečenju. Većinu problema on, inače, vezuje za smrt oca, vatrogasca Skota Dejvidsona koji je život izgubio na radnom mestu tokom napada na Kule bliznakinje, 11. septembra 2001.

Pit je tada imao sedam godina.

- ...Moram s vremena na vreme da idem da mi menjaju terapiju. Ne mislim da je rehabilitacija nešto strašno. Imam probleme koje imam, „vučem" to od detinjstva i, tako je kako je - prokomentarisao je tokom jednog intervjua.

Ketamin je disocijativani anestetik i obično se ubrizgava intramuskularno, a koristi uglavnom u veterinarskoj praksi. Prema istraživanjima britanskih naučnika, pak, male doze imaju vrlo pozitivan uticaj na pacijente koji pate od teške depresije. Međutim, pri pogrešnom korišćenju, loše utiče na pažnju, pamćenje... Dok u značajno velikim dozama izaziva i bunilo (slično kao kod, na primer, kokainskih zavisnika), pa halucinacije, prema podacima dostupnim i onlajn.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike