Preokret na sudu: Bred Pit optužio Anđelinu Džoli da neprijateljski pokušava da preuzme vinograd

20.07.2023

12:04

0

Već osam godina se sude oko udela u dvorcu "Mirval"

Preokret na sudu: Bred Pit optužio Anđelinu Džoli da neprijateljski pokušava da preuzme vinograd
Bred Pit i Anđelina Džoli - Copyright Profimeida

Bivši supružnici koji svojim prepucavanjem posle razvoda izazovanu niz kontroverzi u Holivudu, Anđelina Džoli i Bred Pit, ne prestaju da vode javne retove, a poslednji u nizu je zbog vinarije "Miraval" u Provansi

Glumac je optužio svoju bivšu suprugu Anđelinu i njenu bivšu investicionu kampanju, da su organizovali neprijateljsko preuzimanje pomenutog porodičnog vinograda.

Inače, Anđelina i Bred su udeo u dvorcu "Miraval", na jugoistoku Francuske, kupili 2008. godine, za 25 miliona evra. Ovde su se šest godina kasnije i venčali, a sada se oko istog sude.

Bivši supružnici su u sudskom procesu već sedam godina, od 2016. godine, kada su se zvaničnom razveli.

Kako prenose strani mediji, Pit je optužio bivšu ženu da je svoj udeo prodala ruskom oligarhu, uprkos njihovom usmenom dogovoru da ne prodaju svoj deo bez pristanka drugog. Džolijeva je to učinila u strogoj tajnosti pod kontrolom ruskog oligarha, Jurija Šetlera.

Kako tvrde advokati, Anđelina Bredove postupke karakteriše kao neozbiljne i zlonamerne, te ističe da je Pit "opljačkao" vinograd Šato Miraval, potrošivši milione dolara na renoviranje bazena i studija za snimanje.

Profimedia
Anđelina Džoli i Bred Pit

"Nouvel" kompanija, preko koje je Džoli ranije imala udeo u francuskoj vinariji, istakla je u sudu u Kaliforniji da joj Pit i njegovi partneri duguju više od 350 miliona dolara. Kompanija je navela da su se "uključivali u sve nečuvenije radnje da zadrže kontrolu" nad Miravalom, dok su navodno oduzimali njegovu imovinu.

U optužbi piše da se Pit ponašao kao "razmaženo dete" dok je učestvovao u "očiglednom otimanju novca".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike