Evo šta se dešavalo pre Memedovićevog otkaza: Zarađivao 40.000 evra mesečno preko spoljnih produkcija, a onda se desila svađa!

11.07.2023

13:52

3

Sada je situacija kulminirala sa aferom na RTS-u

Evo šta se dešavalo pre Memedovićevog otkaza: Zarađivao 40.000 evra mesečno preko spoljnih produkcija, a onda se desila svađa!
Jovan Memedović - Copyright RTS/Printscreen

Afera RTS je trajala više od mesec dana, a jedan od glavnih aktera pored direktora te kuće Dragana Bujoševića i nekadašnje urednice zabavnog programa Olivere Kovačević, bio je upravo Jovan Memedović.

Srpska javnost brujala je o finansijskim malverzacijama u Radio-televiziji Srbije, ali i novcu koji je završavao u džepovima pojedinih voditelja, našta je predsednik Upravnog odbora RTS-a Branislav Klanšček apelovao dugo pre nego što je sve i izašlo u javnost. 

On je tada govorio da je Memedović, kao jedno od vodećih lica RTS-a, mesečno od Javnog servisa zarađivao oko neverovatnih 40.000 evra!

- Memedovićeva emisija "Sasvim prirodno" se realizuje preko producentske kuće "Montevideo", kojoj RTS ustupa tri minuta reklama. Onda odete na sajt marketinga RTS i vidite da je sekunda u prajm tajmu 7.000 dinara, pomnožite to i dođete do sume od 1.260.000 dinara - pisao je Klanšček na Tviteru, a izvori sada navode da su se predsednik UO RTS i voditelj "zakačili".

Antonio Ahel/ATAImages
Branislav Klanšček

Kako smo saznali, Memedović je počeo da viče na Klanščeka, zamerajući mu ključnu rečenicu: "Šta Memedović radi za platu", s obzirom na to da posluje samo preko privatnih produkcijskih kuća.

- RTS za emisiju daje tri minuta reklamnog prostora, koje produkcija sama prodaje. Veliko hvala sponzorima koji popunjavaju reklamni prostor - napisao je ranije Memedović, ali nije naveo koliko koštaju ta tri minuta koje njegova produkcija dobija kao kompenzaciju iako je on zaposleno lice Javnog servisa.

Sada je situacija kulminirala, jer Klanšček ostaje pri stavu da niko ne može da prima platu u Javnom servisu, a radi za druge produkcijske kuće, a Memedovič odlučio da da otkaz.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike