Nove malverzacije Dragana Bujoševića: Plaća skoro dva miliona evra produkciji Tihomira Stanića za seriju!

04.03.2023

17:29

2

Našao je način da ovaj novac potroši tako da ne mora traži saglasnost Upravnog odbora RTS

Nove malverzacije Dragana Bujoševića: Plaća skoro dva miliona evra produkciji Tihomira Stanića za seriju!
Dragan Bujošević, Tihomir Stanić - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Malverzacije u Radio-televiziji Srbije iz dana u dan dobijaju nove obrise, pa se tako sada saznalo da je Dragan Bujošević sklopio 10. januara ugovor sa producentskom kućom "Tihomir Stanić production" u vrednosti od 1.799.455 evra!

Direktor RTS sklopio je ugovor sa producentskom kućom glumca Tihomira Stanića, čiji je vlasnik njegova ćerka Marija Stanić, a zbog snimanja osam epizoda serije "Nobelovac". 

To je otkriveno na sednici Upravnog odbora RTS koja je održana 2. marta. Kako se navodi, direktor, po službenoj dužnosti, mora da obavesti UO za sve poslovne aranžmane koji su veći od 500 hiljada evra. 

Antonio Ahel/ATAImages
Dragan Bujošević

Međutim, za angažmane veće od 1.8 miliona evra direktor Bujošević mora da traži saglasnost UO. Kako je bio svestan da je neće dobiti, oni su smanjili vrednost ugovora sa producentskom kućom Tihomira Stanića za 545 evra.

Branislav Klanšček, predsednik UO RTS, za 24sedam je potvrdio da ih je na sednici Bujošević obavestio o ugovorima koje je sklopio za dve serije.

ATAImages/ Antonio Ahel Pixabay
Branislav Klanšček

- U okviru tačke dnevnog reda "izveštaj generalnog direktora o poslovanju RTS u prethodnom periodu", direktor Bujošević nas je obavestio o dve serije za koje je sklopio ugovore - započeo je Klanšček i otkrio o kojim serijama je reč:

- U pitanju su šesta sezona serije "Radio Mileva" za 25 epizoda u iznosu od 1.753.570 evra sa "Nira production", odnosno 70.142 evra po epizodi, kao i za osam epizoda serije "Nobelovac" u iznosu od 1.799.455 evra ili po epizodi 224.931 evro.

Tihomir Stanić Promo/Telekom Srbija
Tihomir Stanić

Problematično poslovanje RTS prikazano je još jednom na ovom primeru. 

- Budžet za serije može biti rastegljiva kategorija, zbog ambijenta gde se snima, koja glumačka imena se angažuju, reditelji, pa je pogodna za pumpanje cena, odnosno izvlačenje novca. Kako god, 224.930 evra po epizodi je basnoslovna suma. Recimo, epizoda za sitkom "Radio Mileva", koja se snima u dve sobe, 2021. bila je 42.000 evra, a sad oko 70.000 evra. Ali čak i da se ovaj "Nobelovac" snima na otvorenom i da je potrebno angažovanje ne znam kakvih imena, efekata, ne može da pređe više od 100.000 evra po epizodi - tvrdi izvor Srpskog Telegrafa.

Kontaktirali smo glumca Tihomira Stanića i direktora RTS Dragana Bujoševića, želeći da nam objasne zašto je toliko novca potrebno za snimanje kako "Nobelovca", tako i nove sezone "Radio Mileve", ali do objavljivanja teksta nismo dobili odgovore od njih.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike