Bolna ispovest srpskog voditelja! Sa 10 godina ostao bez majke i bake, pa završio u domu: Niko od rodbine nije hteo da me prihvati

30.06.2023

10:16

0

Mihajlo je izgubio svaku nadu, a jedan trenutak ga je "probudio"

Bolna ispovest srpskog voditelja! Sa 10 godina ostao bez majke i bake, pa završio u domu: Niko od rodbine nije hteo da me prihvati
Mihajlo Pavić - Copyright Printscreen Youtube/RTV Pink

Doskorašnji voditelj televizije "Pink", Mihajlo Pavić, nedavno je digao veliku prašinu u javnosti kada je u programu uživo saopštio svoju konačnu odluku o otkazu na televiziji gde je godinama radio.

- Nakon punih osam godina, više nisam deo ružičaste televizije. Televizija Pink bila je moja druga kuća, mesto na kom sam stasavao u ličnom i profesionalnom smislu i upravo zbog toga imam potrebu da se svim kolegama pojedinačno zahvalim na svakom stečenom iskustvu i nezaboravnom trenutku! Vreme je za novo poglavlje - napisao je Pavić uz snimak poslednjeg vođenja "Nacionalnog dnevnika" na "Pinku".

Imao je teško detinjstvo

Voditelj je po prvi put javno govorio o teškom detinjstvu i odrastanju, pošto je tri godine proveo u domu za nezbrinutu decu u Zvečanskoj.

- Živeo sam sa samohranom majkom i njenom majkom, mojom bakom. Nažalost, u mojoj šestoj godini mami je dijagnostikovan rak pluća. Tada su joj prognozirali još devet meseci života, međutim, ona je izgurala i mnogo više od toga, što je dokaz koliko se borila - započeo je voditelj.

Tri godine posle majčine smrti - ostao i bez bake

- Nakon toga sam ostao sa bakom. Bio sam voljen, ali izgubljen u celoj situaciji, jer niko nije mogao da mi objasni zašto mame više nema. Tri godine kasnije ostao sam i bez bake, a nakon toga se desio niz loših ljudi i situacija - dodao je.

Printscreen Youtube/RTV Pink
Mihajlo Pavić

Završio u domu

Usled dva velika gubitka, Mihajlo je bio primoran da menja mesto prebivališta, da bi na kraju završio u domu za nezbrinutu decu.

- Jednog dana sam došao iz škole i zatekao baku koja bez svesti leži u sobi. Imao sam 10 godina. Komšije su pozvale Hitnu pomoć, a tokom dana su se skupili prijatelji, familija, kumovi i razmatrali ko će sada da me čuva. Niko od rodbine nije želeo da me prihvati, ali su se pitali šta će biti sa bakinim nakitom, maminim bundama, kućom, vrednim pokretnostima, ali niko nije vodio računa šta će se desiti sa mnom - ispričao je.

Rodbina ga zapostavila i maltretirala

- Odlazio sam od kuće do kuće. Kumovi su izgubili starateljstvo nada mnom zbog neadekvatnog ponašanja, imali su probleme sa alkoholom. Osećao sam se zapostavljeno i maltretirano. Bolje je što su izgubili starateljstvo, jer ne znam kako bi moj život sada izgledao. Nakon odlaska iz te porodice i kratkog boravka kod sestre, ostao sam bez igde ikoga, sestri sam bio prevelika obaveza i tako sam prešao u dom u Zvečanskoj, što je bio moj i majčin najveći strah - rekao je Pavić.

Printscreen Youtube/RTV Pink
Mihajlo Pavić

Povukao se u sebe

Usled životnih nedaća koje su ga snašle u osnovnoj školi, Mihajlo je izgubio svaku motivaciju i želju za napredak. Međutim, jedan trenutak ga je potpuno promenio i dao mu snagu da nastavi da se bori.

- Od tada sam bio loš đak, jer sam izgubio svaki motiv i želju da učim, bio sam potpuno povučen u sebe. Izopšten si i shvataš da tu ne pripadaš, što te svakodnevno priseća na to da nemaš roditelje. Počeo sam da bežim iz škole, bio sam već druga godina srednje škole. Preko puta se nalazila kafana sa lokalnim pijancima i ja sam ih gledao i pomislio da ću i ja tako završiti. To je bio prelomni momenat - rekao je Mihajlo, koji je od tog momenta krenuo da se bori za školske stipendije i radi na sebi.

G.G./ATAImages
Mihajlo Pavić i Tanja Rađenović

(Blic)

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike