"Svakodnevno trpim pretnje i mržnju" Karleuša poslala snažnu poruku žrtvama nasilja, pa otkrila kako se ona nosi sa istim!

28.05.2023

17:06

0

JK ističe da se navikla na nasilje i dodaje da nijedna žena ne sme da se navikava na tako nešto

"Svakodnevno trpim pretnje i mržnju" Karleuša poslala snažnu poruku žrtvama nasilja, pa otkrila kako se ona nosi sa istim!
Jelena Karleuša - Copyright ATAImages/ M.M.

Jelena Karleuša poslednjih dana našla se u medijskoj žiži, ali i na meti osuda javnosti, zbog gostovanja na televiziji "Pink" nakon pet godina zabrane. Iako je ljudski ukazala da u teškim trenucima, poput ovog, Srbi ne smeju da se dele i da na osnovu tragičnih događaja skupljaju političke poene, Jelena je žestoko napadnuta od pojedinaca.

Karleuša se sada oglasila na svom Instagramu upravo na temu nasilja, gde je priznala da je godinama trpeći nasilje, pretnje i mržnju, naučila da se nosi sa tim.

Ukazala je na nasilje nad ženama u Srbiji kao veliki problem današnjice, pa primerom objasnila kako se ne treba ponašati.

Printscreen Youtube/RTV Pink
Jelena Karleuša

- U zemlji gde se žene svakodnevno vređaju, prebijaju, siluju i ubijaju veoma je važno da se svi kao društvo borimo protiv nasilja nad ženama. To posebno podrazumeva društvene mreže gde je narativ mržnje prema ženama van kontrole i van svake pameti. Kao javna ličnost i kao žena koja svakodnevno trpi najgori verbalni oblik pretnji, mržnje i nasilja na društvenim mrežama i od strane samih žena i masovno od muškaraca, borim se lavovski - počela je Jelena. 

Karleuša je potom otkrila kako se ona godinama gotovo svakodnevno nosi sa nasiljem koje trpi u pojedinim medijima i na društvenim mrežama.

- Moja snaga je u izdržljivosti, ali niko ne treba da izdržava ni trpi. Moja snaga je u tome da sam na verbalno nasilje navikla, ali niko ne sme da se navikava na nasilje. Žene, ono što se meni radi ne treba da trpi nijedna žena u društvu, bila ona JK ili XY. Normalizacija takvog narativa na društvenim mrežama normalizuje nasilje nad ženama. Kada npr. jedan voditelj ženu javno nazove ku*vetinom ili plastikanerkom ili prostitutkom ili javno bavi njenim međunožjem... On svojim primerom bukvalno inspiriše mnoge da rede isto - nastavila je Jelena.

ATAImages/Antonio Ahel
Jelena Karleuša

Karleuša je apelovala i na ostale kolege sa estrade da se oglase povodom ovog stanja u društvu.

- Javne ličnosti moraju da apluju, edukuju i svojim primerom daju doprinos borbi protiv nasilja nad ženama. Danas kao i mnogo puta do sada je cilj Jelena Karleuša, sledeći put je vaša sestra, majka, žena, devojka drugarica...Atmosfera u društvu gde je verbalno nasilje normalno dovodi do ponižavanja, devalviranja i ubijanja žena. Stop! Ovo važi i za žene koje su takođe vrlo često veliki neprijatelji žena - zaključila je Jelena Karleuša.

Printscreen Instagram/karleusastar
Kareušino saopštenje na Instagramu

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike