„Smejali su se, a ja sam gorela živa..." Šta danas radi Srpkinja koju je jedna žena zapalila iz ljubomore: Promenila život iz korena (VIDEO)

28.06.2023

19:29

0

Sad dobro poznata spisateljica i preduzetnica govorila je o sebi kao o „hodajućoj reklami za čuda koja čini moderna medicina"

„Smejali su se, a ja sam gorela živa..." Šta danas radi Srpkinja koju je jedna žena zapalila iz ljubomore: Promenila život iz korena (VIDEO)
Dana Vulin - Copyright Profimedia

Australijanka poreklom iz Srbije, Dana Vulin, sredinom februara 2012. godine doživela je pravi pakao kada je Natali Dimitrovska „rešila da uništi nju i njeno lepo lice", prenosili su onda mediji, ljubomorna na to što je uvek bila u fokusu svih muškaraca. Pošto je na jednoj kućnoj žurki „uhvatila" svog otuđenog supruga u razgovoru s Danom, „pala joj je klapna", jer je pomislila da između njih dvoje možda ima nečega. Ubrzo, napala ju je da prizna sve i imala je saučesnika.

U naletu besa, polila ju je medicinskim benzinom i na šok mnogih, nimalo se nije kajala što ju je živu zapalila.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dana Vulin (@dana_vulin)

 

- Ispolivala me je po licu, rukama, prsima... Vatra me je u sekundi zahvatila. Proširila se na glavu, kosa mi je planula, a dok sam dohvatila nešto da skinem hemikalije koje su me grizle s lica, već su mi cele ruke gorele - pisala je Dana u knjizi „Worth fighting for", pa objasnila kako se i instinktivno bacila na pod i počela da se kotrlja, međutim, vatra je samo nastavila svoj put.

Tada, imala je 25 godina.

- Bol je bila nepodnošljiva. Kroz vrištanje sam čula da Natali i Danijel beže i smeju mi se... Smejali su se dok sam ja živa gorela i to je bilo još jezivije, nisu osećali kajanje... Kad sam uspela da ustanem, vatra je bila još gora, nisam mogla ni da razmišljam od bolova. U panici sam se nagla nad lavabo i pokušala da ugasim vatru polivajući se.

- Dok sam pokušavala da dođem do ulaznih vrata, osećala sam kako mi koža pada s prstiju. Uspela sam da ih otvorim i da dođem do susednog stana. Lupala sam po vratima i vikala - pisala je dalje, da bi njene krike slučajno čuo slučajni posetilac teretane po imenu Deni Erikson.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dana Vulin (@dana_vulin)

 

Kako je kazala - da nije bilo njega, danas sigurno ne bi bila živa.

Pozvao je hitnu pomoć i ostao s njom sve dok se oni nisu pojavili. Kasnije, dva dana je u bolnici provela u veštačkoj komi, dok su joj sanirali rane. Imala je opekotine trećeg stepena na 64 odsto tela i glave. Natali je, sa druge strane, bila osuđena na 17 godina zatvora, pa je i njen suprug zbog izvesnih kriminalnih radnji završio iza rešetaka. Dana je posle oko 200 operacija, međutim, počela novi život.

- Niko nije mislio da je fizički moguće ovako se oporaviti - kazala je svojevremeno za „Daily Mail Australia" i dalje veoma lepa devojka, koja je imala običaj dok se „vraćala na noge" da o sebi priča kao o „modernom Frankenštajnu" ili „pokretnoj reklami za sva čuda koja moderna medicina može da učini".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dana Vulin (@dana_vulin)

 

Posvećena je kozmetologiji i ima svoju kliniku u Australiji u kojoj pruža pomoć žrtvama koje su prošle kroz slično, pa završile s ozbiljnim problema sa kožom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike