Aleksandra Radović, Jelena Tomašević, Boris Režak... Otišli su kući s „Naxi zvezdom"! Detalji glamurozne noći o kojima će se pričati (FOTO)

09.06.2023

14:20

0

Pesmu godine „pokupila" je Tijana Bogićević, a Kornelije Kovač i Massimo Savić posthumno su nagrađeni

Aleksandra Radović, Jelena Tomašević, Boris Režak... Otišli su kući s „Naxi zvezdom"! Detalji glamurozne noći o kojima će se pričati (FOTO)
Aleksandra Radović - Copyright Aleksandar Dmitrović

Prethodne večeri u Pozorištu na Terazijama u Beogradu održana je dodela radijskih nagrada „Naxi zvezda", a među nagrađenima - našla su se brojna istaknuta imena iz sveta muzike. Za pesmu godine proglašena je numera „Krila od dima" Tijane Bogićević, pevačica godine je Jelena Tomašević, dok je pevač godine Boris Režak.

Jelena Tomašević i Ivan Bosiljčić, Foto: Aleksandar Dmitrović
 

Posthumno, „Naxi zvezde" za sva vremena dodeljene su Korneliju Kovaču i Massimu Saviću. Za izuzetan doprinos muzici, pak, nagrađena je pevačica Aleksandra Radović. Lepo veče je, inače, nastupom otvorila glumica Jelena Gavrilović, koja je zatim i vodila program.

Jelena Gavrilović, Foto: Aleksandar Dmitrović
 

Za njom - i drugi glumci smenjivali su se na sceni, uručujući nagrade. Milica Tomašević proglasila je pesmu „Znam" Kaliopi i Željka Samardžića za muzički projekat godine, a Željko je takođe osvojio i nagradu za koncert godine, koju mu je uručila Marija Bergam.

Njena koleginica Miona Marković proglasila je album „Hodaj" grupe „Neverne bebe" za album godine, dok je Siniša Ubović objavio da je grupa „Zana" nagrađena za projekat u čast Marini Tucaković, „Alhemičar". Za muzički „comeback" godine nagrađena je grupa „Regina", a za muzičku saradnju - „Rogati", Boris Režak i Aleksandar Sofronijević. Za muzičkog producenta godine proglašen je Zoran Kiki Lesendrić, a nagradu mu je uručila Ana Stanić. Prestižna „Naxi zvezda" za izuzetan doprinos muzici dodeljuje se umetnicima koji su svojom muzikom i delom obeležili decenije za nama, koje slavi muziku i skreće pažnju na važne jubileje i uspehe naših najvećih muzičkih zvezda. Ove godine urednički kolegijum „Naxi" radija je odlučio da ovo priznanje dodeli Aleksandri Radović, a uručila joj ga je Aleksandra Milutinović, kompozitorka sa kojom je veže dugogodišnja uspešna saradnja.    

U saradnji sa magazinom „Story" dodeljena je „Naxi zvezda" za najbolji spoj muzike i mode, koja je pripala Dinu Merlinu. Nagradu je Marku Feheru, kreatoru kojije ostvario saradnju sa Dinom Merlinom uručio Dragan Kecman, glavni urednik pomenutog magazina.

- Puno mi je srce. Mi već trideset godina na „Naxi" radiju živimo i promovišemo domaću muziku. Ovo veče je još jedan dokaz da ljubav i talenat uvek pobeđuju - kazala je vlasnica i glavna i odgovorna urednica „Naxi" radija, Maja Rakovic, pozdravljajući puno gledalište pozorišta, prenose mediji.

Maja Raković, Foto: Aleksandar Dmitrović
 

Slušaoci Naxi radija, podsetimo, birali su tokom mesec dana dobitnike u šest kategorija: pevača godine, pevačicu godine, pesmu godine, album godine, koncert godine i muzičku saradnju godine, dok su na osnovu odluke uredničkog kolegijuma „Naxi" radija dodeljene nagrade „Naxi zvezda" za sva vremena, za izuzetan doprinos muzici, muzički projekat godine, za muzičkog producenta godine i „Naxi zvezda" za muzički „comeback".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike