Edvard Džejms Olmos izborio se s rakom grla! Prva ispovest glumca: Često sam ja bio na ivici, ali s ovime - gledao sam pravo smrti u oči!

29.05.2023

17:12

0

Hranili su ga preko cevčice koja se postavlja direktno u želudac, kroz zid stomaka, jer dugo nije mogao normalno da jede

Edvard Džejms Olmos izborio se s rakom grla! Prva ispovest glumca: Često sam ja bio na ivici, ali s ovime - gledao sam pravo smrti u oči!
Edvard Džejms Olmos - Copyright Profimedia

Edvard Džejms Olmos prvi put je progovorio o svojoj borbi s kancerom grla. Poslednju turu zračenja obavio je krajem prošle godine i uspeo je da iz svega izađe kao pobednik, međutim, kako napominje - često je i dosad bio na ivici svega iz raznih razloga, ali ovoga puta „baš je gledao smrti u oči" i nimalo mu nije bilo lako.

- Ovo mi je prvi put da javno pričam o tome. Da, imao sam rak grla. Gotovo samo što sam se iščupao, 20. decembra sam poslednji put bio na zračenju. Mesecima dotad sam išao na terapije i ovde (na grlu, pokazuje) još imam kvržicu. Zarasta tako, posle svega... - objašnjavao je on u okviru podkasta „Mando & Friends", pa zatim otkrio i oko čega su se njegovi lekari posebno brinuli na njegovom putu ka ozdravljenju.  

Edvard Džejms Olmos, Profimedia
 

- Pet doktora me je gledalo. Pre nego što smo krenuli u okršaj, jedan mi je rekao: „Moram samo nešto da kažem, mi ne znamo kako ćete posle da zvučite". „Šta?! - iznenadio se bio Olmos, najpoznatiji po svojim ulogama u „Svemirskoj krstarici Galaktika" i „Porocima Majamija".

- „Znate, uslovno rečeno, napadaćemo i glasne žice. Celo grlo. Znači, ovo će sve uticati na to kako gutate, govorite, dišete..." Mnogo mi je prijatelja pomrlo od ovoga. Strašna je to bolest - objašnjavao je prisećajući se i koliko je bio oslabio, te ostao bez mišića.

- Bio sam baš u formi. I sad sam. Plivam po milju na dan, najmanje, nekad i dve. Svaki dan. Onda veslam, dižem tegove... Ali telo mi se slomilo dok sam bolovao. Nisam hteo te cevčice, a kroz njih su me hranili, jer nisam mogao da gutam. To mi je mnogo teško palo - otvorio je dušu glumac.

Svoju ispovest završio je time što je kazao koliko se zbog svega kroz šta je prošao - promenio.

- Nekako... Razumem koliko je život, u stvari, lep. Ovo me je, da kažem, iskustvo, umnogome promenilo. Mnogo šta me je dovelo do ivice, ali ovo... Ovo je bilo blizu (smrti) - izjavio je u pomenutom podkastu Edvard Džejms.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike