Glumica usred borbe s rakom izgubila zdravstveno osiguranje: Potresna ispovest koja ledi krvi u žilama!

17.03.2023

14:44

0

Istakla je da radi od svoje desete godine

Glumica usred borbe s rakom izgubila zdravstveno osiguranje: Potresna ispovest koja ledi krvi u žilama!
Šenon Doerti - Copyright Profimedia

Glumica Šenon Doerti, najpoznatija po ulozi Brende u hit serijalu devedesetih "Beverly Hills 90210", godinama se bori s rakom dojke, zloćudnom bolesti koja joj se vratila nakon što je 2017. ušla u remisiju.

Ona je sada je objavila i da je glumački sindikat "SAG-AFRTA" odbio da podmiri troškove lečenja, jer u protekloj godini nije zaradila 26.470 dolara, što je minimum da bi ostvarila pravo na zdravstveno osiguranje.

- Radim od svoje desete godine i redovno plaćam članarinu sindikatu, a sada kad zbog bolesti više ne mogu snimati, nikog nije briga za mene. Mislim da možemo i moramo bolje - napisala je Šenon Doerti u svom saopštenju i pozvala kolegicu Fren Drešer, predsednicu udruženja, da učini nešto po tom pitanju. Fran Drešer je na tu funkciju, naime, izabrana pretprošle godine, a i sama je pobedila rak maternice.

Profimedia
Šenon Doerti

- Pravo na zdravstveno osiguranje ne sme biti vezano uz visinu prihoda u poslednjoj godini, jer smo na taj način svi osuđeni na to da ostanemo bez prava na lečenje u borbi s dugom i teškom bolesti - dodala je 51-godišnja Doerti, koja sa svojim pratiocima redovno deli informacije o svom zdravstvenom stanju.

Ona se od 2015. bori se s rakom dojke

- Godine 2015. dijagnostifikovan mi je rak dojke. Imala sam mastektomiju i bila na hemioterapiji i zračenju. Mnogo sam krvarila iz nosa zbog hemioterapije. Nisam sigurna je li neko od vas to doživeo. Osim toga bila sam užasno umorna. No, razveselila sam se kada sam obukla smešnu pidžamu koju mi ​​je dala moja prijateljica Kristi - rekla je ranije.

Profimedia
Šenon Doerti

- Izgledala sam si smešno i u tome svemu sam se mogla nasmejati samoj sebi. Nadam se da ćemo svi pronaći humor kad se to čini nemogućim, jer stvarno pomaže - poručila je glumica i dodala da joj se bolest pretprošle godine vratila.

- Osećam da kao javna osoba imam odgovornost da progovorim o svojoj borbi te edukujem ljude. Uz to želim da pokažem da i teško bolesne osobe i dalje žive, te da mogu biti vrlo aktivne. Moj muž kaže da živim intenzivnije i strastvenije od mnogih svojih vršnjakinja bez zdravstvenih tegoba - dodala je Doerti, koja je od 2011. u trećem braku s fotografom Kurtom Isvarinkom.

- Živim iz dana u dan i pokušavam da uživam u malim stvarima koje ljudi često ne primećuju i uzimaju zdravo za gotovo - zaključila je glumica.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike